2022 рік

Жага до знань не має кордонів!



17 грудня 2022 року учениця 10 класу, Морева Дар’я (вчитель Владислав Логвиненко), взяла участь в І етапі олімпіади «Юний правознавець», що проводиться факультетом № 6 (Права та масових комунікацій) Харківського національного університету внутрішніх справ.

Олімпіада проводиться серед здобувачів 10 – 11 класів закладів загальної середньої освіти міста Харкова та Харківської області, а також здобувачів І та ІІ курсів закладів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти.

Метою заходу є виявлення, відбір та підтримка обдарованої шкільної молоді, формування правового мислення, розвиток громадянської ініціативи та правової відповідальності серед школярів і здобувачів.

Бажаємо Дар’ї подальших успіхів у навчанні та наснаги на шляху до пізнання правової науки!




18.12.2022

День святого Миколая


День святого Миколая є невід’ємною частиною української культури та історії, знати яку не лише важливо, а й цікаво.

Нині традиція святкувати цей день відроджується по всій Україні, а дітлахи нетерпляче чекають подарунків на свято 19 грудня.

Напередодні цього чудового свята, учні 4 класу КЗ «Мартівський ліцей», написали листи Святому Миколаю. У листах всі дітки попросили здоров‘я, щастя та миру для всіх людей, для України!

Бажання діток обов‘язково здійсняться!

Віримо в чудеса разом з дітьми!




16.12.2022

Я у безпеці з МВС


«Я у безпеці з МВС» - саме такий конкурс дитячого малюнка проводить Міністерство внутрішніх справ України до Дня Святого Миколая.

Учасницею конкурсу від ліцею стала Павлючок Карина, учениця 5 класу з роботою «МВС захищає», що була надіслана для подальшої участі в конкурсі.

Діти впевнені в тому, що вони у безпеці разом з МВС, адже нині Міністерство внутрішніх справ разом зі Збройними Силами України відстоюють спільну справу – захист та добробут українців, і боряться не лише за тих, хто живе зараз, а і за майбутні покоління!



12.12.2022

Профорієнтаційний захід #BeketovOpenSpace


Сьогодні, 10 грудня 2022 року, здобувачі освіти 8 – 11 класів ліцею разом з класними керівниками в режимі відеоконференції взяли участь в освітньо – профорієнтаційному заході #BeketovOpenSpace, який був організований за ініціативи Харківського національного університету імені О.М. Бекетова за участі відповідального секретаря приймальної комісії університету та та представників навчально-наукових інститутів університету.

Представники приймальної комісії ознайомили майбутніх абітурієнтів з переліком навчально-наукових інститутів університету, спеціальностей, за якими готують фахівців, можливостями міжнародного обміну за програмами міжнародної академічної мобільності.

Здобувачі освіти мали змогу поставити запитання доповідачам щодо особливостей вступу та отримати вичерпні відповіді.

Проведення профорієнтаційних заходів сприяє професійному та особистісному розвитоку учнівської молоді, адже правильно обрана професія - запорука успішного розвитку України!





10.12.2022

Всеукраїнський конкурс "Новорічна композиція"


Наближаються новорічні та різдвяні свята, учні ліцею вже готуються їх зустрічати

Цього тижня, діти долучилися до участі у Всеукраїнському конкурсі "Новорічна композиція".

Пропонуємо до вашої уваги чудові роботи наших учнів, знайомтеся, ставте оцінки, залишайте коментарії, підтримайте їх.




09.12.2022

Оперативна нарада педагогічних працівників


Методична оперативна нарада педагогічних працівників відбулася сьогодні онлайн.

Педагогами опрацьовано питання щодо:

  • методичних рекомендацій заповнення сторінок класного журналу 5 класу НУШ

  • плану проходження курсів підвищення кваліфікації педагогами ліцею у 2023 році

  • здійснення моніторингу якості дистанційного навчання в умовах воєнного стану: системність, якість, контроль, взаємодія, результативність

  • роботи з інформаційними порталами, зокрема «Знаїмо», «Підтримай дитину»

  • участі колективу та учнів ліцею у заходах з нагоди відзначення новорічних та різдвяних свят

Окреслено напрямки освітньої діяльності колективу на найближчий тиждень

Всім бажаємо миру, взаємодії у прийнятті виважених та ефективних рішень. Працюємо далі, наближаємо перемогу разом!




09.12.2022

Всесвітній день української хустки


Це свято почали відзначати з 2019 року.

Мета свята - об'єднати жінок по всій Україні і у світі, вшанувати важливі народні традиції.

Хустка з давніх-давен була важливим символом української культурної спадщини.

Учні 4 класу ліцею долучилися до загального флешмобу «одягни хустку» на знак підтримки нашої української культури та історії.

Разом ми - сила!

Все буде Україна!





08.12.2022

День Збройних Сил України


6 грудня - День збройних сил України

Вітання для наших захисників від учнів 4 класу Власової Поліни, Андрійчук Ельвіри, Кімнатного Тимофія, Константінова Олександра, Мандзяк Неллі, Моргун Мілани, Панченко Єлизавети, Самаріної Ульяни, Склярова Арсенія, Чуприни Анастасії, Шевченко Марії, Піддубного Михайла.




06.12.2022

День Збройних Сил України


День Збройних Сил України - це свято сильних, мужніх і сміливих людей, які сьогодні є захистом і опорою для нашої країни, рідних і близьких.

У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які віддали своє життя за нашу благословенну українську землю. Вічна їм слава!

Дякуємо матерям, які виховали синів, котрі сміливо вдягнули військову форму, обрали професію захисника. І сьогодні, в умовах війни, на передовій боронять нашу Землю!

Шановні військові, сердечно вітаємо Вас зі святом, бажаємо не втрачати віри, завжди пам’ятати, що вдома на вас чекають рідні та близькі люди, які щодня підносять до Бога свої молитви за Вас!

Бажаємо Вам та вашим родинам добробуту, збереження військових традицій, нових перемог, очікуваних сподівань, звершень у благородній справі служіння Вітчизні.

Слава Україні!

Слава Збройним Силам України!



06.12.2022

Міжнародний день волонтера


Допоможемо Україні разом!

5 грудня - Міжнародний день волонтера!

Після деокупації нашого села Мартове, у вересні цього року, великим нашим бажанням було знайти можливість допомогти учням нашого ліцею, які всі 214 днів окупації постійно залишалися вдома, які відчули страх і тривогу, втрату або розлуку з рідними.

Адміністрація нашого ліцею висловлює щиру вдячність за привезену та надану гуманітарну допомогу учням, педагогам, працівникам Комунального закладу «Мартівський ліцей Печенізької селищної ради Харківської області», а також пенсіонерам медичної та освітянської сфер, яку було доставлено командою волонтера, громадського діяча Ростислава Маслова.

У жовтні цього року, було привезено та роздано понад 180 продуктових наборів.

Ми всі дякуємо небайдужим людям, волонтерам, організаціям та фондам, також Компанійцю Валерію Івановичу, жителю дачного містечка «Уют», Мазуру Мирону Петровичу, за сприяння та допомогу у привезенні гуманітарної допомоги!

Разом - ми переможемо!

Слава Україні! Героям слава!




05.12.2022

День боротьби з СНІДом


1 грудня світ відзначає День боротьби з СНІДом.

Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх рідних та близьких від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти в кожний дім, кожну сім'ю.

Здоровий спосіб життя, та чистота у взаєминах – найкращі методи профілактики СНІДу.

Учні 4 класу переглянули відео «1 грудня- Міжнародний день боротьби зі СНІДом» та презентацію «ВІЛ/СНІД- відкрий свої очі».

На закріплення матеріалу діти під гаслом «Хто попереджений - той захищений!» виготовили червону стрічку, «Символ боротьби зі СНІДом».



01.12.2022

Афоризми Сковороди


З нагоди відзначення 300-ї річниці з дня народження видатного митця Григорія Савича Сковороди, серед учнів старших класів відбувся конкурс презентацій на тему: "Афоризми Сковороди".

На екрані робота учениці 10 класу Моревої Дар'ї, яка стала переможцем.




30.11.2022

Там, де ступав Сковорода


Фотоколаж за темою «Там, де ступав Сковорода», створений ученицею 11 класу нашого ліцею Оленою Маренич, став частиною віртуальної літературної подорожі до творчості великого мислителя під керівництвом вчителя Світлани Іванівни Габ.




30.11.2022

300-ї річниці від дня народження видатного українського письменника, педагога та філософа - Григорія Савича Сковороди


Онлайн зустріч, присвячена відзначенню 300-ї річниці від дня народження видатного українського письменника, педагога та філософа - Григорія Савича Сковороди, відбулася з учнями 5 класу.

Класний керівник Аліна Капінос знайомила дітей з життєвим і творчим шляхом Григорія Савича, його творчою спадщиною.




30.11.2022

Ми саджаємо квіти!


Вся Україна саджає квіти!

В рамках благодійного освітнього проєкту асоціації квіткових виробників Нідерландів та України «Квітковий рай у кожній школі України», наш заклад отримав посилку, в якій надіслано цибулини тюльпанів та інших квітів, які діти будуть висаджувати на клумбах ліцею.

Проєкт Flowers4School проводить конкурс на найкращий шкільний квітник, у якому ми обов'язково візьмемо участь!

Ми знаємо, що навесні ми всі будемо радіти висадженим квітам!

Нідерландські благодійники вірять, що висадка їхніх цибулин біля шкіл України допоможе позитивно вплинути на моральний стан дітей, і покаже їм, що садівництво - це весела справа, яка розвиває в них любов до землі нашої Батьківщини.

Учні ліцею, педагогічний, обслуговуючий та батьківський колективи щиро вдячні за чудову ініціативу соціально-освітньої програми Flowers4school засадити всю нашу Україну квітами!

Все буде Україна!






29.11.2022

Україна сильна і красива


26 листопада, о 16:00, долучаймося до Загальнонаціональної хвилини мовчання!

Щороку, у четверту суботу листопада, в Україні та світі вшановують пам’ять мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років. Цього і наступного року минає дев’ять десятиліть від злочину геноциду українського народу.




26.11.2022

Україна сильна і красива


Діти, які вимушено знаходяться за кордоном, на цьому тижні також святкували День гідності і свободи. Для них особливо важливо відчувати єдність з Україною!

Обговорюють що таке гідність, свобода, воля, патріотизм, незалежніть України і українців.

Хвилинною мовчання вшанували пам’ять всіх хто загинув за свободу і незалежність України.

Дуже важливо було почути їх думку про свято, яке сьогодні відзначає Україна. Що воно для них значить, особливо зараз: «Відчувати, що тебе люблять і пам’ятають», «Україна сильна і красива», «Ми переможемо!»

Кожна дитина написала собі «Лист у майбутнє». Якими вони хочуть стати через рік, чого хочуть досягнути, до чого прагнуть.

Діти - майбутнє України. І яке буде майбутнє України залежить від нас, дорослих.

Все буде Україна!

Переможемо!




24.11.2022

День пам'яті жертв Голодомору


В кожну четверту суботу листопада в Україні щорічно відзначається скорботна пам'ятна дата День пам'яті жертв Голодомору.

Учні 5-11 класів Зайцев Михайло, Маренич Олена, Дударєва Аделіна, Петрова Альона, Левченко Кіріл, Чудик Ангеліна, Штанкевська Єва, Реутова Даріна, Сокіл Дмитро, Кравченко Данііл, Варивода Артем, Ляхова Ангеліна долучилися до виставки малюнків та плакатів, організованої вчителем образотворчого мистецтва Капінос Аліною Романівною, за темою "Втрачене дитинство - втрачене життя у далекому минулому 32-му році" з метою вшанування пам'яті жертв Голодомору.





22.11.2022

День Гідності та Свободи


В День Гідності та Свободи учні 4 класу переглянули відео «Україна-країна нескорених»,

презентацію «Україна-територія гідності та свободи».

Створили асоціативний кущ до слова «Україна».

Слава Україні!

Героям слава!




21.11.2022

День Гідності та Свободи


21 листопада, у День гідності й свободи, українців та весь демократичний світ закликають пов'язати жовту стрічку, викласти у соцмережі фото з нею та хештегом #ЖовтаСтрічка, щоб підтримати опір на окупованих територіях

Шановні колеги, підтримайте нас на знак підтримки й вдячності до всіх, хто не зламався під російським тиском

У День гідності та свободи спільнота "Жовта стрічка" закликає увесь світ долучитися до флешмобу.





21.11.2022

День Гідності та Свободи


21 листопада, вся Україна відзначає День Гідності та Свободи!

Ми говоримо слова вдячності Героям Небесної Сотні, всім захисникам української державності, Збройним Силам України, що боронять свободу, незалежність, територіальну цілісність і гідність нашої країни.

Ми, українці, маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Сьогодні, ми в скрутну хвилину згуртувалися, підтримуємо один одного, допомагаємо нашим військовим, які звільняють українську землю від російських окупантів.

Гідний поваги народ, має пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за Свободу, Гідність та Незалежність нашої Держави.

Вітаємо з Днем Гідності і Свободи, бажаємо здоров’я, наснаги, родинної злагоди, мирного неба і нехай не згасає віра в щасливе майбутнє нашої держави.

Слава Україні!

Героям слава!


21.11.2022

Єдиний урок безпеки


18 листопада 2022 року співробітники Чугуївського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області провели дистанційний урок на тему: «Єдиний урок безпеки» для учнів та педагогічних працівників Комунального закладу «Мартівський ліцей Печенізької селищної ради Харківської області».

Мета уроку: нагадати правила безпеки у разі виявлення підозрілих предметів та боєприпасів.

Учням продемонстрували основні види вибухонебезпечних предметів, їх характеристики та наслідки необережного поводження з ними.




18.11.2022

16 днів проти гендерного насильства


В рамках кампанії "16 днів проти гендерного насильства", 17 листопада учні початкових класів НУШ переглянули мультфільм "Розкажи дорослому, якому довіряєш" та провели акцію "Стоп, насильство!!!".

Наші українські діти повинні жити в мирі та безпеці, заслуговують на життя без насильства. Переглянутий мультфільм навчає безпечній поведінці.

Надіслано листи батькам з рекомендаціями, як навчити дитину правила "Тут мене не торкайся!"




17.11.2022

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика та Міжнародний мовно – літературний конкурс учнівської молоді імені Тараса Шевченка


Згідно з Положенням про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика та Міжнародний мовно – літературний конкурс учнівської молоді імені Тараса Шевченка, 17 листопада 2022 року відбувся ІІ (районний) етап конкурсу, в якому взяли участь 6 учнів 3-11-х класів Комунального закладу «Мартівський ліцей Печенізької селищної ради Харківської області».

Районний етап конкурсу з української мови імені Петра Яцика та мовно – літературний конкурс учнівської молоді імені Тараса Шевченка проходив у дистанційному режимі з дотриманням законодавства України в частині забезпечення заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні відповідно до методичних рекомендацій.



17.11.2022

Недопущення випадків травмування дітей від вибухонебезпечних предметів


В ліцеї протягом тижня проведено ряд роз’яснювальних заходів з метою недопущення випадків травмування дітей від вибухонебезпечних предметів.

Проведено відео уроки з мінної безпеки, закріплено правила поводження при виявленні ВНП.



16.11.2022

Алгоритм першочергових дій після деокупації тимчасово окупованих територій!


Міністерство освіти і науки України підготувало покрокову інструкцію для відновлення освітнього процесу після звільнення тимчасово окупованих територій та юридичні аспекти.

Алгоритми першочергових дій органів місцевого самоврядування після деокупації тимчасово окупованих територій для поновлення освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти

1. Ужити невідкладні заходи для визначення першочергових потреб галузі освіти для поновлення навчання дітей, які проживають у звільнених населених пунктах, за українськими стандартами та забезпечити гарантоване Конституцією України право на освіту.

2. Ужити заходи до встановлення місця перебування учнів, педагогічних та інших працівників закладів загальної середньої освіти. Встановити зв'язок з учнями та їхніми батьками, які перебували на тимчасово окупованій території, з метою організації навчання.

3. Провести аналіз контингенту учнів, які перебувають на території громади у розрізі населених пунктів (формування списків учнів з переліком першочергових потреб).

4. Створити безпечне освітнє середовище в умовах воєнного стану, провести відповідну роз’яснювальну роботу з учнями, батьками та педагогічними працівниками шкіл, зокрема про ризики, пов’язані із перебуванням у зоні можливого ураження вибухонебезпечними предметами, та дотримання правил поводження з вибухонебезпечними предметами.

5. Провести аналіз забезпеченості учнів та педагогічних працівників підручниками, комп’ютерним та іншим обладнанням для організації навчання.

6. Провести інвентаризацію матеріально-технічної бази закладів освіти. Створити робочі групи із залученням відповідних фахівців та забезпечити проведення:

- технічного обстеження комплексів будівель та споруд закладів освіти;

- обстеження захисних споруд цивільного захисту або пристосованих укриттів безпосередньо у закладах освіти або на відстані не більше 100 м від будівлі;

- інвентаризацію збережених матеріальних цінностей.

7. Організувати повернення евакуйованого майна закладів освіти, необхідного для початку освітнього процесу.

8. З метою уточнення обсягів освітньої субвенції внести зміни (за потреби) до Інформаційної системи управління освітою щодо контингенту учнів (вихованців) та педагогічних працівників закладів освіти після деокупації.

9. Організація освітнього процесу на деокупованих територіях передусім має залежати від безпекової ситуації і визначається рішенням військових адміністрацій. На звільнених територіях з міркувань безпеки всіх учасників освітнього процесу рекомендовано здійснювати навчання в онлайн-режимі.

Організація надання освітніх послуг за дистанційною формою навчання на територіях, де приміщення закладів освіти зруйновані та неможливо здійснити логістичне забезпечення освітнього процесу за наявної інфраструктури, має здійснюватися із залученням закладів освіти, приміщення яких не пошкоджено.

Органи управління у сфері освіти в умовах деокупації:

1. Якщо керівник органу управління у сфері освіти та працівники під час окупації територіальної громади (населеного пункту) перебували на території України, підконтрольній українській владі, здійснювали управлінську діяльність, то після деокупації, за умови завершення активних бойових дій та сприятливої безпекової ситуації у населеному пункті, повертаються до місця проживання та приступають до роботи.

2. У разі призупинення роботи органу управління у сфері освіти відповідним рішенням уповноваженого органу видається розпорядчий документ про відновлення його роботи.

3. В інших випадках (втрата установчих документів, печатки, електронних ключів тощо) військовою адміністрацією видається розпорядчий документ про організацію роботи структурного підрозділу з питань освіти.

Дії керівника органу управління у сфері освіти в умовах деокупації:

1. Вивчити технічний стан комплексів будівель та споруд закладів освіти, провести інвентаризацію збережених у закладах освіти матеріальних цінностей, організувати повернення до закладів освіти евакуйованого обладнання та засобів навчання (формування робочої групи із залученням відповідних фахівців).

2. Провести облік дітей шкільного віку для визначення потреби в закладах освіти залежно від їхньої потужності, цілісності, матеріального забезпечення із залученням відповідних територіальних органів Національної поліції та служб у справах дітей.

3. Визначити перелік закладів, будівлі яких потребують першочергового ремонту (будівництва) та ініціювання перед військовими адміністраціями включення цих закладів до переліку об’єктів для термінового відновлення.

4.Облаштувати захисні споруди цивільного захисту або пристосованих укриттів безпосередньо в закладі освіти або на відстані не більше 100 м від будівлі.

5. Визначити першочергові потреби закладів освіти для організації харчування в умовах дії воєнного стану.

6. Інвентаризувати бібліотечні фонди (за наявності) та визначити потреби в забезпеченні закладів освіти підручниками та посібниками.

7. Вивчити потреби у забезпеченні необхідною комп’ютерною технікою учнів та педагогічних працівників закладів освіти на деокупованих територіях для організації дистанційного навчання.

8. Вивчити потреби в організації підвезення учнів, закупівлі шкільних автобусів.

9. Створити та організувати роботу комісії із залученням відповідних служб щодо вивчення готовності до експлуатації будівель закладів освіти.

10. Підготувати проєкт рішення військової адміністрації щодо форми організації освітнього процесу на деокупованій території.

11. Підготувати відповідні розпорядження про затвердження мережі закладів освіти, закріплення території обслуговування за закладами загальної середньої освіти.

12. Вивчити стан забезпечення педагогічними кадрами закладів освіти звільнених територій. За можливості, залучити до роботи в режимі онлайн учителів, які виїхали до інших регіонів або за кордон.

13. Відновити трудові відносини з керівниками та працівниками закладів освіти, відновити виконання посадових обов’язків відповідно до трудового законодавства. Призначити керівників закладів освіти на період воєнного стану до проведення конкурсу (за потреби).

14. Організувати матеріально-технічне та фінансове забезпечення закладів освіти.

15. Забезпечити (за потреби) пільговий проїзд учнів, вихованців та педагогічних працівників до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування (військовою адміністрацією), за рахунок видатків відповідних місцевих бюджетів.

16. Здійснити організацію медичного обслуговування та харчування у закладах освіти.



16.11.2022

Ми - разом, ми - сильні!


9 листопада, в день відзначення української мови та писемності, учні 4 класу разом з вчителем Катериною Кімнатною, написали диктант «Батьківщина», прикрасивши його малюнками, переглянули відео «Цікаві факти про українську мову», презентацію «День української мови та писемності», закріпили матеріал вікториною.

Роботи учнів 4 класу:

Андрійчук Ельвіра, Скляров Арсеній, Моргун Мілана, Константинов Олександр, Панченко Єлізавета, Кімнатний Тимофій, Власова Поліна, Шевченко Марія, Самаріна Ульяна, Піддубний Михайло, Чуприна Анастасія.

Ми - разом, ми - сильні!

Все буде Україна!


09.11.2022

Спілкувати українською мовою в реаліях сьогодення - це престижно!


До Дня української писемності та мови, третьокласники нашого ліцею з великою активністю готувались до цього свята. Разом з батьками напередодні підготували аркуші з патріотичною символікою для написання тексту рідною українською мовою.

Диктант про осінню пору в Україні писали з відеозапису, який підібрала класний керівник Ірина МОРГУН. Дітей переповнювала гордість за те, що є можливість долучитися до написання диктанту, бо в цей день українці писали Всеукраїнський радіодиктант.

Пам'ятаймо слова Ліни Костенко:

"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову".

Слава нашій УКРАЇНІ! Слава і подяка нашим ЗАХИСНИКАМ за можливість здобувати знання в воєнний час!


09.11.2022

День української писемності та мови!



9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови.

Сьогодні в Україні проведуть традиційний Радіодиктант національної єдності 2022.

Як повідомили на порталі Уряду, авторка цьогорічного тексту - українська письменниця і режисерка, член Українського ПЕНу («ПЕН-клуб» – міжнародна неурядова організація, яка об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів) Ірина Цілик. Читатиме текст народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Колектив ліцею та учні візьмуть участь у написанні Радіодиктанту національної єдності.

Запрошуємо всю спільноту відзначити День української писемності та мови цим символічним флешмобом — 9 листопада об 11:00 год. на онлайн-ресурсах Українське радіо, Перший, Суспільне Мовлення.

Трансляція в YouTube https://www.youtube.com/watch?v=66bMl5vRnBg

Подія у Фейсбук https://fb.me/e/3I6RxU083

Все буде Україна!


09.11.2022

Увага! Оголошення!



УВАГА! ОГОЛОШЕННЯ!

Печенізька селищна рада повідомляє, що служба у справах дітей селищної ради поновлює прийом громадян.

Прийом буде проводитися начальником служби у справах дітей селищної ради Лілією Мозговою.

Дні прийому: другий та останній вівторок місяця з 8-00 до 12-00.

Прийом проходитиме за адресою: смт. Печеніги, провулок Гагаріна, б. 17 (дитячий садок №2)

Тел. для довідок: ( 05765) 61570



08.11.2022

До уваги учнів та батьків ліцею!



В нашому закладі є чудові кімнатні квіти, дбайливо доглянуті вчителем, бібліотекарем Тетяною Кравченко. В умовах, що склалися, температурний режим приміщень ліцею, не дасть змогу вижити нашим зеленим красуням взимку.

Пропонуємо учням виявити бажання і взяти на зиму до себе додому хоча б одну одиницю квітів.

Напишіть нам, хто готовий прийняти участь в акції «Зберігаймо квіти до весни!». Телефонуйте класним керівникам.

Ми - разом, ми - сильні! Все буде Україна!


08.11.2022

Все буде Україна!


Продовжуємо підготовку до Дня української писемності та мови.

Ми отримали роботи наших другокласників з-за кордону - Німеччини та Чехії. Дякуємо за дружню підтримку та спільне навчання, бажаємо успіхів!

Навчаймося разом!

Ми - наполегливі та дружні!

Все буде Україна!





08.11.2022

НЕ ПРОПУСТІТЬ РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ!


Автор тексту Радіодиктанту національної єдності - 2022 — українська письменниця Ірина Цілик, диктант зачитає актриса Ада Роговцева. До методичної роботи над Радіодиктантом приєдналася також мовознавиця Лариса Масенко.

Диктант можна слухати по всій країні на хвилях Українського радіо та Радіо Культура.

Також він онлайн транслюватиметься на телеканалах і діджитал-платформах Суспільного.

Крім того, у різних країнах світу будуть організовані студії для написання Радіодиктанту національної єдності українцями, які вимушено живуть за кордоном.

Якщо ви хочете, щоб текст написаного вами радіодиктанту перевірили фахівці, можна надіслати його у вигляді паперового листа на адресу м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф відправлення був не пізніше 10 листопада.

Також можна сфотографувати або відсканувати текст написаного вами Радіодиктанту та надіслати його до 11:00 10 жовтня у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf за адресою rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт, яка з’явиться на сайті ukr.radio 9 листопада.

Нагадаємо, що Радіодиктант національної єдності був вперше організований командою Українського радіо у 2000 році.


08.11.2022

Все буде Україна!


Війна розкинула наших дітей по всьому світу: Польща, Німеччина, Франція, Литва, Чехія. Вони мають можливість відвідувати місцеві школи. Їм допомогають, співчувають, розуміють.

А діти хочуть додому, до своїх друзів і рідних. До свого звичного життя. І малюють війну в Україні.

Тимофію, 11 років. Йому з мамою і братом вдалось евакуюватись з окупаційної території. Він добре знає правило 2-х стін.

Захару недавно виповнилось 11 років. Він бачив як горів його будинок і складались як картонні - сусідські. Все в червоних і чорних кольорах.

Марійці, 10 років. Її тато загинув захищаючи Україну. Вона 9 місяців не бачила маму, не відчувала тепла її обіймів. Єдиний зв’язок - телефон. Мама військовозобов’язана.

Діти дуже вірять в перемогу України!

Їхні очі повні надії, їхні серця щирі.

Все буде Україна! Все заради вільного майбутнього наших дітей.



07.11.2022

День української писемності та мови


Готуємося до Дня української писемності та мови.

Вихідний день для другокласників минув у справах.

Діти з великим захопленням виготовляли аплікації до Дня української писемності та мови.

Навчальний матеріал уроків учні змогли закріпити разом із класним керівником Вірою Петренко.

Чекаємо на роботи однокласників з-за кордону, бажаємо успіхів!

Навчаймося! Ми - наполегливі та дружні! Все буде Україна!


07.11.2022

Звіт директора Комунального закладу

"Мартівський ліцей Печенізької селищної ради Харківської області" Тетяни ШТАНКЕВСЬКОЇ

за період роботи з 01.09.2022 по 21.10.2022 року


Зі звітом директора Ви можете ознайомитись за посиланням :

ЗВІТ ДИРЕКТОРА

07.11.2022

День захисників і захисниць України


Цього дня, 14 жовтня, ми вітаємо всіх, хто захищав і захищає нашу країну. Саме цим людям ми вдячні за те, що маємо можливість жити, любити і вірити у перемогу нашої країни.

Захисники і захисниці! - «Зі святом!»

Ви - найкращий приклад відважних і сміливих людей!

Величезне спасибі! Зі святом!

З нагоди свята, класний керівник 4 класу КЗ «Мартівський ліцей» Катерина Кімнатна разом із учнями розпочинає челендж «Подякуй нашим захисникам».

14.10.2022

Що я можу зробити для свого ментального здоров'я!


Піклуватись про своє ментальне здоров’я так само важливо як і про фізичне.

10 жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров'я. ЮНІСЕФ підготував чеклист, який допоможе вам підтримувати своє психічне здоров'я. Прості важливі речі, які стануть вашими острівками безпеки у ці турбулентні часи. І пам’ятайте — звертатися по допомогу до психолога, психотерапевта чи психіатра — не соромно!


10.10.2022

До уваги батьків!

Постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 684 був затверджений Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, який визначає, що у разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин навчальний заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та Службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.

Поважна причина відсутності учня на заняттях підтверджується відповідною медичною довідкою закладу охорони здоров'я або письмовим поясненням батьків (одного з батьків) учня чи інших законних представників (для учнів, які не досягли повноліття), або учня (для повнолітніх учнів).

Якщо здобувач освіти систематично пропускає заняття без поважної причини, а навчальний заклад не має інформації про те, де він знаходиться, то за законом батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності (частини 1-4 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Такі справи розглядають на засіданнях суду. Штрафи за цією статтею є досить високими: на перший раз попередження або штраф 850 – 1700 грн., якщо протягом року повториться те саме, то штраф буде від 1700 до 5100 грн. (без урахування судового збору).

Батьки також несуть відповідальність за куріння дітьми цигарок, вживання алкоголю, скоєння дрібних крадіжок, хуліганства та ін. Аналогічне покарання передбачене і для тих батьків, чиї діти скоюють діяння, що містять ознаки злочинів або інші адміністративні правопорушення у віці від 14 до 16 років.

Отже, навіть якщо заняття проводяться дистанційно, присутність дитини на уроках є обов’язковою, а контроль за цим покладається на батьків дитини.

Відповідно до статті 55 Закону України «Про освіту», батьки зобов’язані сприяти виконанню дитиною освітньої програми та досягненню дитиною передбачених нею результатів навчання.

Відповідно до ст. 53 Конституції України повна загальна середня освіта є обов’язковою.

Згідно зі ст. 150 Сімейного кодексу України батьки зобов’язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім’ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини, зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток, зобов’язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя. При цьому забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини.

Згідно з підпунктом 2 частини 1 статті 164 Сімейного кодексу України мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона/він ухиляються від виконання своїх обов’язків щодо виховання дитини та/або забезпечення здобуття нею повної загальної середньої освіти.

10.10.2022

Вітаємо з Днем вчителя

Дорогі колеги, вчителі, освітяни! Від усієї душі вітаємо всіх Вас з професійним святом! Педагоги — благородні та добрі серцем люди. Велика подяка Вам за те, що ви постійно вкладаєте свої знання та досвід в наших учнів. Дякуємо всім за плідну вчительську працю, любов та терпіння в цей нелегкий час! Нехай кожен день приносить вам радість, а учні з повагою ставляться до ваших зусиль. Бажаємо кожному з Вас родинного щастя, благополуччя, успіхів та визнання, міцного здоров’я, сил і наснаги, добробуту, світла у ваших домівках, мирного сьогодення та переможного завтра для нашої України! Працюємо на благо майбутнього нашої незалежної держави!

02.10.2022

З Днем Незалежності України





24.08.2022

З Днем Державного прапора України





23.08.2022

День Конституції України

28 червня 1996 року після майже 24 годин безперервної праці Верховна Рада України ухвалила Конституцію України. Це була історична подія.

Сьогодні через російську агресію тисячі українців керуються статтею 17 Конституції України: Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.

Кращі з кращих віддають життя за Україну.

Ціна свободи висока. Українці знають ціну незалежності. Переможемо! Усе буде Україна!

28.06.2020

Документ про освіту державного зразка


До 1 липня кожен учень ЗЗСО отримає свій документ про освіту державного зразка.

Сергій Шкарлет: В окремих регіонах України добігає кінця 2021/2022 навчальний рік.

Випускники 9 і 11 класів ЗЗСО, освітній процес у яких завершився, уже можуть отримувати документи про освіту.

У ДП «Інфоресурс» виготовили 415 тис. 350 свідоцтв про базову середню освіту для дев'ятикласників і 224 тис. 521 свідоцтво про загальну середню освіту для одинадцятикласників. Нині триває процес їхнього надходження до шкіл, аби вручити випускникам.

До 1 липня кожен учень ЗЗСО отримає свій документ про освіту державного зразка.

Випускники шкіл, які перебувають за кордоном, можуть отримати свідоцтва в закордонних дипломатичних установах України в країні їхнього перебування.

Свідоцтва тих випускників, які не змогли виїхати із тимчасово окупованої території, зберігатимуть протягом року після завершення воєнного стану.

20.06.2022

Вітаємо!

З днем народження вітаємо Габ Світлану Іванівну! Бажаємо, щоб кожен день життя був наповнений легкістю, міцним-міцним здоров'ям, миром та тишею, любов'ю, щирістю та успіхом. Будьте безмежно щасливі, вбирайте позитивні емоції, нехай всі мрії збудуться!

22.05.2022

День вишиванки

Сьогодні українці в усьому світі відзначають День вишиванки. Це свято започаткували студенти Чернівецького національного університету, які вирішили прийти на заняття у вишитих сорочках. Ініціативу підтримали всі студенти та викладачі, а згодом третій четвер травня став загальнонаціональним святом.

В умовах воєнного стану ми, на жаль, не можемо належно відзначити День вишиванки, проте й не дозволимо ворогу зруйнувати наші славетні традиції. Сьогодні ми вкотре продемонструємо єдність, незламність, міць і красу українського народу.

Здавна вишиванка вважалася потужним оберегом і невід‘ємним елементом нашої культури. Вишиванка – наша духовна броня.

Вітаю всіх зі святом!

Разом ми зможемо все.

Тримаймося!

Ми – сильні!

Ми – Україна!

19.05.2022

Дев'ятий тиждень навчання в умовах воєнного стану


75-й день героїчної боротьби українського народу за свободу і незалежність.

75-й день протистояння України жорстокій агресії російської федерації.

Розпочинається дев'ятий тиждень навчання в умовах воєнного стану.

Розпочинається дев’ятий тиждень навчання в умовах воєнного стану в КЗ «Мартівський ліцей».

За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, усі ЗЗСО 14 областей України продовжують освітній процес у дистанційній формі.

У 4-х областях освітній процес продовжується дистанційно, частково змішано та очно.

У 5-ти областях України навчання організовано в дистанційній формі, частково канікули або призупинено.

У 2-х регіонах освітній процес триває в дистанційному форматі, частково змішано або канікули, частково призупинено навчання.

Станом на 4 травня 2022 року дистанційну форму навчання організовано в понад 12 тис. 500 закладах загальної середньої освіти, навчання продовжують понад 3,7 млн учнів.

Також станом на 4 травня 2022 року кількість тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 92 тис. осіб.

Щодо закладів дошкільної освіти

У 14-ти областях України частина садочків використовує елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, а інші працюють у змішаному або звичному форматі.

У 5-ти областях деякі садочки використовують елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, інші ЗДО створили чергові групи або продовжили змішаний чи очний формат навчання.

У решті областей освітній процес наразі не відбувається.

Майже 3 тис. 500 закладів дошкільної освіти провадять освітній процес. Понад 2 тис. 500 внутрішньо переміщених дітей залучені до навчання у садочках.

Дякую кожному освітянину за героїчний і важливий подвиг – навчати! Саме ви закладаєте у майбутнє покоління українців силу, незламність і єдність. Разом ми зможемо все!

Тримаймося!

Ми – сильні!

Ми – Україна!

09.05.2022

Весняний простір подвір’я нашого закладу


Дякуємо дбайливим рукам колективу працівників, які доглядають цю красу! Всім бажаємо миру, сонячного настрою, міцного здоров’я, сил та взаємопідтримки!

03.05.2022

Восьмий тиждень навчання в умовах воєнного стану

Вчора, 2 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про початок восьмого тижня навчання в умовах воєнного стану https://t.me/SerhiyShkarlet/839.

«За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, усі ЗЗСО 14 областей України продовжують освітній процес у дистанційній формі. У 4-х областях освітній процес триває дистанційно, частково змішано та очно. У 5-ти областях України навчання організовано в дистанційній формі, частково канікули або призупинено. У 2-х регіонах освітній процес відбувається в дистанційному форматі, частково змішано або канікули, частково призупинено навчання», –зазначив Сергій Шкарлет.

Докладніше: bit.ly/3MMQY5s

#ДошкільнаОсвіта #ЗагальнаСередняОсвіта

03.05.2022

«Київстар» скасовує тарифікацію мобільного інтернету

За ініціативи Міністерства освіти і науки України з 18 квітня 2022 року компанія «Київстар» скасовує тарифікацію мобільного інтернету в популярних застосунках для відеодзвінків..

«Наперекір воєнним діям на території України, заклади освіти продовжують здійснювати навчання у регіонах, в яких дозволяє безпекова ситуація. Крім того, створено Всеукраїнський розклад bit.ly/3I05Qup, функціонує Всеукраїнська школа онлайн https://lms.e-school.net.ua/, а також українські телеканали транслюють уроки для 5-11 класів у межах проєкту “Навчання без меж” bit.ly/3xdGhUQ. Для забезпечення ще кращих умов для навчання та роботи онлайн МОН ініціювало безкоштовне використання мобільних застосунків, через які здійснюється доступ до освітнього процесу. Вдячний усім організаціям та установам за співпрацю», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Київстар» не зніматиме мегабайти з рахунків абонентів передплати за користування відеозастосунками: Zoom, Microsoft Teams, Google Meet та Google Classroom.

Докладніше: bit.ly/3uOMO6S

#Освіта

18.04.2022

Шостий тиждень навчання в умовах воєнного стану

Продовжуємо дистанційне навчання. У разі відсутності Інтернету, сьогодні всі учні отримають завдання у роздрукованому вигляді.

Міністр освіти України Сергій Шкарлет:

Розпочинається шостий тиждень навчання в умовах воєнного стану.

За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, усі ЗЗСО 16 областей України продовжують освітній процес у дистанційній або змішаній формі.

В одній області частково організовано дистанційне, змішане та очне навчання.

У 8-ми областях України освітній процес організовано або в дистанційній формі, або частково продовжено канікули, або призупинено навчання.

Станом на 14 квітня 2022 року дистанційну форму навчання організовано в понад 12 тис. закладах загальної середньої освіти, до навчання повернулися більше як 3,6 млн учнів.

Також станом на 14 квітня 2022 року кількість тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 81 тис. осіб.

Дякую кожному вихователю і вчителю за відданість професії, міць, незламність і працю. Ви - наші герої! Герої освітнього фронту! Саме Ви і Ваші знання сьогодні формують гідне майбутнє України!

Тримаймося!

Ми – сильні!

Ми – Україна!

18.04.2022

П'ятий тиждень навчання в умовах воєнного стану

У разі відсутності Інтернету, учні ліцею з 18 квітня отримають від вчителів завдання у роздрукованому вигляді кожен індивідуально.

За даними міністра освіти Сергія Шкарлета:

В Україні продовжується п'ятий тиждень навчання в умовах воєнного стану.

За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, усі ЗЗСО 14 областей продовжують освітній процес дистанційно.

У 4-х областях частково організовано дистанційне навчання або продовжено канікули.

У школах 3-х областей частково організовано дистанційний процес або заняття призупинено.

В одній області, де безпекова ситуація залишається напруженою, освітній процес призупинено.

Станом на 7 квітня 2022 року дистанційну форму навчання організовано майже у 12 тис. закладах загальної середньої освіти, до навчання повернулися близько 3,5 млн учнів.

Нагадуємо: тимчасово внутрішньо переміщені діти мають можливість долучитися до навчання в школі за місцем тимчасового проживання.

Станом на 7 квітня кількість тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 71 тис. осіб. Лідером серед областей залишається Львівська: наразі майже 16 тис. учнів із числа внутрішньо переміщених долучилися до навчання в школах області.

Дякую всім освітянам за нелегку, проте таку необхідну працю. Ви гідно тримаєте освітній фронт і попри всі труднощі навчаєте дітей, формуючи міцну українську націю.

Тримаймося!

Ми – сильні!

Ми – Україна!

В очікуванні весняної краси…Лише рік тому…





26.03.2022

Всеукраїнська школа онлайн

У найскладніший для України час МОН спільно з Мінцифрою створили для дітей усі умови для продовження навчання під час війни. Головним інструментом для здобуття освіти стала платформа «Всеукраїнська школа онлайн», яка є частиною проєкту Дія.Цифрова освіта.

За місяць війни онлайн-майданчик:

набув більше 110 тис. нових користувачів;

зібрав понад 1 млн переглядів відеоуроків (з 2,2 млн за весь час існування);

об’єднав користувачів зі 134 країн (України, Польщі, Німеччини, Чехії, США та інших).

Усі уроки доступні на Youtube-каналі ВШО https://bit.ly/3tzW129, платформах Megogo https://megogo.net/ua та Київстар ТБ https://tv.kyivstar.ua/ua/, а також щоденно транслюються на кількох телеканалах у межах проєкту «Навчання без меж».

Платформа розвивається за підтримки швейцарсько-українського проєкту Decentralization for Improved Democratic Education, проєкту DOCCU, Міжнародний фонд "Відродження", Дитячому фонду ООН UNICEF Ukraine і спілці Освіторія.

26.03.2022

Міжнародний день рідної мови!

З Міжнародний днем рідної мови!

Цей День об‘єднав учнів ліцею в пошані до рідного слова.

Діти 3 класу, вчитель Катерина КІМНАТНА, переглянули відео «Цікаві факти про українську мову», розгадували кросворд, писали про українську мови в хмаринках думок.

Читали багато висловів та віршів про українську мову. Наприкінці заходу проведено вікторину до дня рідної мови.

За активність, допитливість, знання діти отримали браслети із написом «Знавець української мови».

21.02.2022

Holidays

День її величності Англійської мови.

4 клас. Вікторина Kahoot на тему "Holidays" (свята). Змагання команд. Перемогла команда "Blue" -Золотаренко Б., Глазков І., Свістєльник В., Калашник К.

9 клас - вікторина на тему "Great Britain". Переможці:Константинов Д., Муравльова А., Дугінова Р.

18.02.2022

Banana Game

День її величності Англійської мови.

3 клас. "Banana Game" тема " Animals".

18.02.2022

Поле чудес

День її величності Англійської мови.

"Поле чудес" у 2 класі.

Переможці гри "The Field of Miracles": Ніка Ведмедєва (раунд на тему "Animals", Мирослава Кравченко раунд на тему "School".

18.02.2022

Смакуємо по новому!

Нові норми харчування кардинально змінюють стару радянську систему, адже до 2021 року дітей у школах годували за збірником 1957 року.

Тому, щоби полегшити закладам освіти впроваджувати нові норми, на державному рівні розроблено 160 технологічних карток страв.

Сьогодні, дотримуючись технологічних карток, кухарем ліцею Оленою МОРГУН приготовлений обід:

  • Рис з кмином

  • Шпундра з курки та буряку

  • Салат з капусти та моркви

  • Хліб житній з маслом

  • Сік фруктовий

  • Банани

Смакуємо по новому!

Смакуємо корисно!

#реформахарчування

17.02.2022

Діти України за мир!

З нагоди відзначення Дня єднання, учні 3 класу разом із класним керівником Ольгою МАКАРЕНКО, провели акцію «Діти України за мир!», виготовили сердечка єдності, які відобразили їх мрії та бачення щасливої України!

16.02.2022

Ми- за мир! Ми - за щасливе дитинство!

Сьогодні, 16 лютого 2022 року, в День єднання, учні 2 класу разом з класним керівником Іриною МОРГУН долучулися до відзначення цього знаменного дня.

Діти виготовили в техніці орігамі журавликів - веселиків, які принесуть в нашу Україну мирну весну та щастя українському народові; жваво долучилися до розгадування кросворду.

Об'єдналися, піднявши маленькі національні прапорці та квітки чорнобривці - народний символ українців.

Ми- за мир! Ми - за щасливе дитинство!

16.02.2022

Третій день тижня англійської мови в ліцеї - музичний

День пісні. Song Day

Учні 5-10 класів розучували пісні з Жанною УМАНСЬКОЮ, вчителем англійської мови.

Результат - маса задоволення та створення свої збірки пісень

5 клас. Guess with Jess. Тема до дитячого мультфільму.

7 клас - Alice Merton "No Roots".

8 клас - пісня групи Modern Talking " Cheri Cheri Lady" (пісня молодості їх батьків).

16.02.2022

Обіди для дітей ліцею

Кожного дня обіди для дітей ліцею готуються відповідно до Примірного чотиритижневого меню.

Сьогодні, в середу кухар ліцею Олена МОРГУН приготувала такі страви:

  • Куліш курячий з м‘ясом

  • Макарони відварені та запечені з мускатним горіхом та з соусом бешамель.

  • Салат з яйцем та зеленим горошком

  • Хліб пшеничний цільнозерновий з маслом

  • Чай з мелісою

  • Апельсин

Норми харчування такі:

Для дітей від 6 до 11 років куліша - 180 грам, від 11 до 14 років - 250 грам.

Макаронів 120 і 150 грам відповідно.

Салату по 75 грам. Чаю по 200 грам для всіх. Апельсину - 100 грам.

Смакуємо по новому! Смакуємо корисно!

16.02.2022

Єдина країна - єдиний народ

До Дня єдності для учнів 7 та 9 класів, вчителем історії Світланою РЕУТОВОЮ проведено дискусійне коло за презентаційними матеріалами на тему "Єдина країна - єдиний народ".

16.02.2022


Україна - це вічність, не тільки сьогоднішня, але передусім майбутня і минула!

Виховний захід для учнів третього класу, присвячений відзначенню Дня єднання, пройшов під гаслом «Україна - це вічність, не тільки сьогоднішня, але передусім майбутня і минула!».

Класним керівником, Катериною КІМНАТНОЮ, для учнів було проведено цікаву презентаційну відео подорож «День єднання».

Наприкінці заходу, діти з гордістю прослухали гімн України та виготовили стрічки- прапорці з хештегами #UAРАЗОМ.

Ми є. Були. І будем ми! Й Вітчизна наша з нами!


16.02.2022

Україна - єдина! Україна - це ми!

16 лютого, в Україні на державному рівні відзначають нове державне свято — День єднання.

Першокласники приєдналися до відзначення свята, для них було проведено урок "Україна - єдина! Україна - це ми!".

16.02.2022

День єднання

Відповідно до указу Президента України, Україна вперше відзначає День єднання.

«У цей день українці піднімають Державний прапор і демонструють всьому світові силу нашого українського народу та незламне прагнення до миру»!

Вітаємо всіх зі святом, бажаємо зміцнення українського суспільства та миру!

16.02.2022

Kahoot гра "Home, sweet home"

4 клас. Kahoot гра "Home, sweet home".

1 місце- Глазков І., Реброва Я., 2 місце- Золотаренко Б., Клашник К., 3 місце- Щеченко А.

15.02.2022

Смакуємо по новому!

Діти ліцею смакують обідами за новим меню.

Сьогодні на обід:

  • Булгур (розсипчатий)

  • Курка запечене в соусі «Імбірний»

  • Салат з моркви з родзинками

  • Хліб житній

  • Узвар суміші сухофруктів (без цукру)

  • Банан

Такий обід коштує 30 грн.

Діти пільгової категорії харчуються коштом місцевого бюджету.

Для дітей від 6 до 11 років каші на тарілці - 120 грам. Від 11 до 14 років 150 грам. М’яса відповідно 60 і 85 грам. Хліба 30 і 50 грам. Узвару - 150 грам і банана 100 грам.

Смакуємо по новому! Смакуємо корисно!

15.02.2022

Know All Day

День знавців англійської мови. Know All Day. Проводить Жанна УМАНСЬКА, вчитель англійської мови

Учні 9 класу взяли участь в інтелектуальній грі-змагання “Who Knows English

Best of All?”

Для найменших ліцеїстів, першокласників проведено гру “We Know Colours”

Другокласникам сподобався брейн – ринг “I Know English!”

Для учнів 3 класу організовано гру “Who Am I?”

Учням 4 класу було пізнавально і весело на вікторині “English Holidays”

Підведення підсумків дня.

15.02.2022

День Святого Валентина

14 лютого, в День Святого Валентина, першокласники вперше познайомилися під час години спілкування з історією виникнення цього чудового свята, що відзначається в середині лютого, в холоди.

Дітям було тепло та радісно на серці, адже вчитель Віра Василівна ПЕТРЕНКО допомогла їм навчитися власноруч виготовляти в цей день валентинки - говний символ свята у вигляді сердечка, адже саме воно є символом любові.

Побажаймо нашим найменшим дітям і всім нам любові у серці, тепла у душі, миру та взаємопорозуміння !

Зі святом, любі, з Днем Святого Валентина!

14.02.2022

Початок тижня англійської мови

Сьогодні в нашому ліцеї розпочався тиждень англійської мови. Організатор - Жанна УМАНСЬКА, вчитель англійської мови.

День перший, 14.02.2022

День проектів. Project Day

Організована виставка найкращих учнівських портфоліо.

Створювали проєкти учні 5-10:

  • “My Winter Poem”

  • “Word Squares” on the topic “Sports”

  • “The Best Films for…”

  • “Our Classmates Hobbies and Pastimes”

  • “Recipe for Happiness”

Підведено підсумки дня.

14.02.2022

Міжнародний День Безпечного Інтернету

Міжнародний День Безпечного Інтернету в 2022 році відзначається під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

Приєдналися до заходів і учні 3 класу ліцею разом з вчителем Катериною КІМНАТНОЮ.

Переглянули презентацію «Безпечний Інтернет» та відео «Дітям про Інтернет».

Учні отримали буклети з корисними порадами поводження в Інтернеті , ознайомились з пам‘яткою, зіграли в інтерактивну гру «Фіксітека», розфарбували розмальовки.

11.02.2022

Охорона праці очима дітей

З метою формування високої культури безпеки праці та оцінки ризиків, що супроводжують трудову діяльність дорослих.

Для акцентування уваги дітей як майбутніх працівників на виробничих небезпеках, проведено Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей»

Активну участь взяли учні 3 класу, вчитель Катерина КІМНАТНА.

11.02.2022

День народження Євгена Гребінки

За рішенням ЮНЕСКО, день народження Євгена Гребінки, відомого українського письменника, байкаря - одна із знаменних дат у всьому світі.

Учні з класу разом з вчителем Катериною КІМНАТНОЮ, відзначили 210-річницю Євгена Гребінки.

Діти переглянули презентацію «Біографія Євгена Гребінки», прослухали вірш «Човен», зробили аналіз вірша та намалювали до нього ілюстрації. Прослухали відомий романс «Чорнії очі», читали вірші Гребінки.

Читаємо своє, українське, читаємо найкраще!

04.02.2022

До уваги учнів та батьків!

Повідомляємо, що у зв'язку з рішенням комісії з ТЕБ та НС з 31 січня по 11 лютого запроваджено дистанційне навчання для учнів 5-10 класів.

Навчання буде проводитися у синхронному та асинхронному режимах згідно з основним розкладом.

Уроки розпочинатимуться о 08.30 і проводитимуться згідно з графіком дзвінків.

Нагадуємо про необхідність виконання учнями заходів профілактики щодо захворюваності на Covid-19 та дотримання правил безпеки життєдіяльності під час дистанційного навчання.

З повагою, адміністрація ліцею.

30.01.2022

День Соборності - одна із найважливіших подій в історії України

День Соборності - одна із найважливіших подій в історії України.

Щоб діти зрозуміли значення Дня Соборності, вчитель історії Світлана РЕУТОВА провела дискусійне коло "Єдина країна-єдиний народ" та "Історичний квест до Дня Соборності України".

Учні виконували завдання відповідної тематики, переглянули презентацію про об'єднання УНР та ЗУНР, про історію святкування Дня Соборності.

Головною традицією та символом свята є живий ланцюг. Вперше його створили ще у 1990 році. Наприкінці заходу учні ліцею утворили символічний живий ланцюг.

Головний урок - усвідомлення того, що тільки в єдності сила і перемога.

Бажаємо всім нам любові до рідної землі!

27.01.2022

Наша Соборна Україна

До Дня Соборності України, що відзначається 22 січня, з учнями 3 класу вчителем Катериною Кімнатною проведено гру «Наша Соборна Україна».

Діти працювали в командах та виконували цікаві творчі завдання, розфарбовували буклети, збирали пазли.

На прикінці заходу діти одягнули браслети «Соборна Україна» і переглянули відео.

27.01.2022

У моєму серці Україна

За свою багатовікову історію український народ, обороняючи власні кордони, свободу й гідність, ніколи не спокушався на чужі землі, не прагнув підкорити інших, не нав'язував їм своєї волі. Він завжди жадав миру, злагоди й братерства.

Це кредо втілив у своєму "Єретику" безсмертний Кобзар, що бачив майбутнє України як велике об'єднання слов'ян.

До Дня Соборності України для учнів 2 класу вчителем Іриною МОРГУН проведена виховна година на тему «У моєму серці Україна».

Діти вправно впорались з завданнями вікторини, об’єднались в коло єдності, розмалювали серця з побажаннями Україні миру.

21.01.2022

Новий порядок організації інклюзивного навчання

Новий порядок організації інклюзивного навчання відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 15 вересня 957 «Про затвердження порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти» набрав чинності з першого січня 2022 року.

Зокрема, посилюється акцент на співпраці між закладами освіти та інклюзивно - ресурсними центрами, з метою надання рекомендацій, послуг, консультацій та визначення рівнів підтримки для навчання дітей з особливими освітніми потребами.

На нараді при директорові за участю асистентів вчителів, педагогів, соціального педагога, заступників директора, щодо забезпечення якості інклюзивного навчання у ІІ семестрі 2021/2022 н.р., були розглянуті питання:

Про проведення заходів із визначення рівнів підтримки учнів з особливими освітніми потребами.

Про оцінку можливостей ліцею для організації навчання дітей з ОПП, а саме:

- безбар’єрний доступ до території та приміщень;

- забезпечення необхідними засобами кореції.

Про внесення змін до документації ліцею.

Про налагодження подальшої співпраці з Інклюзивно-ресурсним центром.

По кожному питанню надані доручення.

17.01.2022


Всесвітній день дякую

Поза увагою дітей та вчителів КЗ «Мартівський ліцей» не пройшов «Всесвітній день дякую».

З метою формування у дітей толерантності, ввічливості проведені педагогами виховні заходи.

Ліцеїсти 3 класу з вчителем Катериною Кімнатною, розфарбували ангелочків ввічливості, зіграли в гру «Чи скажеш ти дякую?» за допомогою цеглин лего.

12.01.2022

Повчальний мультфільм «Крижане серце»

В новорічні свята, а саме 3 січня 2022 року, діти Комунального закладу «Мартівський ліцей», отримавши запрошення від Печенізької селищної ради, переглянули зворушливий, цікавий, повчальний мультфільм «Крижане серце» в приміщенні районного Будинку культури. Захоплена переглядом малеча, після повернення додому ще довго ділилася враженнями зі своїми друзями, батьками та однокласниками. Батьки щиро вдячні за запрошення дітей до сучасного кінозалу!

05.01.2022

Поїздка до Харківського академічного українського драматичного театру ім. Т. Шевченка

Сьогодні відбулася чарівна зустріч з його величністю Театром! Харківський академічний український драматичний театр ім. Т. Шевченка — академічний театр у Харкові. Вистави якого показують на трьох сценах: великій, малій (яка має назву «Березіль») та експериментальній. Цього року театр «Березіль» має відзначати свій 100 річний ювілей, адже його було засновано у Києві 31 березня 1922 р. реформатором українського театру, актором, режисером, народним артистом України Лесем Курбасом, який дав йому поетичну назву «Березіль». На початку 1926 року театр було переведено до м. Харкова, де він зараз і знаходиться за адресою в. Сумська,9.

Дивовижна, новорічна, чарівна пригода «Зоряна мандрівка» зі святковими героями, Дідом Морозом та Снігуронькою, вкотре здивувала і захопила погляди 27 дітей!

Батьки та учні дякують за гостинне запрошення та подаровану поїздку випускнику нашого навчального закладу – Сокіл Олександру, директору туристичного агентства «Сокол А», директору агентства нерухомості «СОКОЛА».

Діти вкотре переконалися магічній силі театру, який захоплює грою та майстерністю акторів, красою костюмів, дивом чарівного дійства!

Щиро дякуємо Олександру за увагу до підростаючого покоління, за його бажання допомогти у справі виховання наших дітей, за чарівну подорож і зустріч з його величністю Театром !

05.01.2022

Новий рік

Напередодні Нового року наймолодші ліцеїсти перенеслись в казковий світ, сповнений святкового настрою.

Діти грали, водили хороводи, приймали участь в конкурсах.

Яке ж свято без подарунків?

Цього року всі учні закладу отримали новорічні подарунки.

Діти, педагоги та батьки КЗ «Мартівський ліцей» висловлюють слова щирої подяки

Печенізькому селищному голові Олександру ГУСАРОВУ за солодкі подарунки;

за цікаві, розвиткові та ігрові подарунки від ТОВ «Агрома» в особі Юрія ЖУКОВА;

керівнику ФГ "НОВОСЕЛ" Сергію КОЩАВЦЮ за поповнення матеріально-технічної бази ліцею новими інформаційними стендами.

05.01.2022

Дякуємо керівнику фермерського господарства «Фортуна» Герману Олександру Григоровичу

Щиру подяку за подаровану красуню-ялинку учні та колектив КЗ «Мартівський ліцей» висловлюють керівнику фермерського господарства «Фортуна» ГЕРМАНУ ОЛЕКСАНДРУ ГРИГОРОВИЧУ!

Напередодні Новорічних та Різдвяних свят завжди панує атмосфера дива та казки! Новий Рік чекають усі з нетерпінням, адже це пора веселих розваг та подарунків. Особливо це свято люблять діти. Головною прикрасою новорічних свят є ялинка. Цього року штучну триметрову красуню, про яку завжди мріяли, було подаровано учням нашого ліцею.

Дякуємо керівнику фермерського господарства «Фортуна» Герману Олександру Григоровичу за приємні миті, чарівне дійство, радість свята!

05.01.2022

Створення ефективної системи самооцінювання в закладі - одна із важливих компонентів якісної сучасної освтіти

Управлінням Державної служби якості освіти у Харківській області 22.12.2021 року проведено онлайн-спілкування учасників другої робочої групи директорів закладів загальної середньої освіти з питань самооцінювання освітньої діяльності та управлінських процесів, в якому взяли участь директор Тетяна Штанкевська, заступники з навчально-виховної роботи Наталія Прохорчук та Олександр Алексанянц.

Під час зустрічі визначено позитивні та негативні тенденції проведеного самооцінювання в закладах освіти, надано рекомендації щодо аналітичної діяльності за результатами отриманої інформації за напрямом «Педагогічна діяльність».

В межах онлайн-спілкування учасники заходу були ознайомлені з основними компонентами системи оцінювання здобувачів освіти та отримали матеріали для використання у роботі «Формувальне оцінювання» та інструментарій щодо проведення самооцінювання у ліцеї за напрямом «Система оцінювання здобувачів освіти».

Система оцінювання результатів навчання учнів у закладі освіти включає принципи, види, форми, методи оцінювання, шкалу, критерії, правила і процедури, за якими здійснюється оцінювання, а також відповідний інструментарій.

Принципи оцінювання визначають основні засади, які створюють культуру оцінювання в закладі. Принципи зумовлюють правила та процедури оцінювання, які приймаються педагогічною спільнотою, та які не можна порушувати під час оцінювання.

05.01.2022

Ходить по землі Святий Миколай

Чарівне свято продовжується. Діти вірять в чудеса, чекають з нетерпінням дня Святого Миколая.

Учні 3 класу виготовили вітальний плакат, написали листа Миколаю.

Цікаву вікторину «Ходить по землі Святий Миколай» із цеглинами ЛЕГО, діти проходили із захопленням, відтворюючи на листочках у малюнках Миколая.

05.01.2022