2021 рік

Творчий та пізнавальний тиждень географії

Пройшов творчий та пізнавальний тиждень географії для ліцеїстів.

В рамках тижня були проведені вікторини за такими темами "Цікава ГЕОГРАФІЯ" для учнів 6 класу, "Що? Де? Коли? Африка - улюблениця Сонця" для учнів 7 класу вчителем географії Оленою Колюбаєвою.

Заходи викликати в дітей інтерес до науки географії. Ліцеїсти вчились застосовувати свої знання, працювати в команді, відстоювати свою точку зору, бути цілеспрямованими.

09.12.2021

Українська хустка

Відроджуємо, поважаємо, пропагуємо наші українські традиції - скарби нашого народу!

Учні 3 класу прослухали історичні та цікаві факти про українські хустки, створювали хустки, обираючи самі кольори. Зробили Лепбук «Українська хустка» разом з учителем Катериною Кімнатною.

07.12.2021

Всесвітній день української хустки

7 грудня відзначають Всесвітній день української хустки.

Сьогодні не часто можна побачити на сучасній жінці хустку. А дарма, адже хустка - це символ нашого народу, вона оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм.

До свята долучилися наймолодші лицеїсти. Учні 1 класу створили свій дизайн хустки разом з учителем Вірою Петренко, а чарівні дівчатка продемонстрували красу української хустки.

07.12.2021

Збройні сили України на захисті держави

З 1 по 7 грудня пройшов тиждень військово-патріотичного виховання та юного захисника Вітчизни "Збройні сили України на захисті держави".

Проведено спортивні змагання "Хлоп'ята-козачата" та спортивно-розважальна програма "Козацькі розваги" вчителем фізичної культури Сергієм Чудиком.

Виховні години "Героїв стежина від батька до сина", "На варті спокою і миру", проведені для ліцеїстів, були також присвячені Дню Збройних сил України.

07.12.2021

День місцевого самоврядування!

Вітаємо Печенізького селищного голову Олександра Гусарова та депутатський корпус селишної ради з нагоди відзначення професійного свята - Дня місцевого самоврядування! Від усього серця бажаємо міцного здоров’я, витримки, сил та оптимізму, нехай життєвий досвід, креативне ставлення до виконання своїх професійних та службових обов’язків сприяють розбудові та розвитку нашої Печенізької громади!

З повагою, директор Тетяна Штанкевська, педагогічний колектив ліцею.

07.12.2021

16 днів проти насильства

В рамках акції «16 днів проти насильства», учні третього класу стали учасниками змістовної виховної години, з переглядом презентації, розв’язуванням життєвих ситуацій, створюючи малюнки та плакати.

Будьмо обережними, бережімо себе та свої близьких, бережімо одне одного!

07.12.2021

Міжнародний день інформатики

4 грудня у світі відзначають Міжнародний день інформатики. Цього дня, 1948 року, в СРСР було зареєстровано винахід цифрової електронно-обчислювальної машини. Творцями першої ЕОМ були член-кореспондент АН СРСР Ісаак Брук та інженер Башир Рамєєв. З цієї машини й розпочався розвиток інформатики.

Внаслідок стрімкого розвитку електронної обчислювальної техніки, з’явилася потреба у висококваліфікованих фахівцях, які б знали її будову, можливості та могли б працювати з нею. Так виникла нова галузь – інформатика.

Медицина, промисловість, торгівля, політика, освіта, побут – абсолютно всі сфери життя сьогодні неможливо уявити без інформатики. Адже вона є не лише навчальним предметом, а й наукою, що відіграє важливу роль у розвитку суспільства.

Тож вітаємо з таким днем вчителів інформатики та всіх, хто причетний до цього свята!

Навчаймося та розвиваймося!

04.12.2021

Виховна година "Творіть добро"

Щороку, 3 грудня, разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. Звичайно цей день не є святом, він покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їх прав, гідності і благополуччя.

З метою виховання в дітей милосердя, людяності, любові до ближнього, в 1 класі була проведена виховна година "Творіть добро", на яку був запрошений Подорожний Станіслав. Учні побажали Станіславу здоров'я, гарних успіхів у навчанні, подарували солодощі та привітали з наступаючими святами.

03.12.2021

Академічна доброчесність у школі

Виховна година «Академічна доброчесність у школі», допомогла учням третього класу усвідомити важливість дотримання основних принципів академічної доброчесності.

Власноруч виготовлені кодекси доброчесності у навчанні, створення соціативного куща «Доброчесність», сприяли формуванню відповідальної поведінки у дітей з даного питання.

03.12.2021

Другокласники отримали довгоочікуваний подарунок

ДРУГОКЛАСНИКИ КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «МАРТІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ» отримали довгоочікуваний подарунок - сучасне мультимедійне обладнання для створення інтерактивного уроку, в комплект якого входить інтерактивна дошка та проєктор високого рівня контрастності.

Нагадаємо, під час особистого прийому громадян до Олександра Гусарова звернулися батьки учнів 2 класу Мартівського ліцею щодо придбання мультимедійного обладнання для класу, в якому організована інклюзивна освіта.

Комплект мультимедійного обладнання (інтерактивна дошка та короткофокусний проектор) вартістю близько 35 тис. грн. ПРИДБАНО ЗА ПОЗАБЮДЖЕТНІ КОШТИ.

Мультимедійний комплект значно покращить якість освітнього процесу, підвищить рівень зацікавленості дітей до навчання та сприятиме забезпеченню належного рівня освітнього середовища в закладі в цілому. Такий інтерактив дозволить зробити навчальну програму цікавою та простішою у сприйманні для наймолодших здобувачів освіти. Через свою безпосередню участь діти вчитимуться користуватись новітніми технологіями, застосовувати набуті знання на практиці , будуть орієнтуватися в інформаційному середовищі та самостійно використовувати Інтернет-ресурси.

- Сучасну школу і освіту сьогодні вже неможливо уявити без комп’ютерної техніки та мультимедійних технологій. Ми постійно працюємо над покращенням матеріально-технічної бази наших закладів освіти, залучаючи для цього як кошти місцевого, інших бюджетів, так і спонсорські кошти. ДІТИ ЗАДОВОЛЕНІ - ДЛЯ МЕНЕ ЦЕ ГОЛОВНЕ! - коментує Олександр Гусаров.

Печенізький селищний голова особисто вручив та протестував роботу сучасного обладнання для школярів, які ділилися приємними враженнями, а також продемонстрували разом з учителем можливості використання дошки на уроці.

Мартівський ліцей – це сучасний освітній заклад, який постійно розвивається, впроваджуються новітні технології в навчанні, в оформленні закладу, організації дозвілля для дітей. Налагоджена взаємодія громади, батьків, дітей та педагогічного колективу має позитивні результати.

03.12.2021

Всесвітній День боротьби зі СНІДом

1 грудня відзначають Всесвітній День боротьби зі СНІДом!

Третьокласники виготовили дерево підтримки, зробили плакат «Як передається СНІД», отримали буклети з інформацією про СНІД, пройшли анкетування для закріплення почутої інформації.

02.12.2021

Засвіти свічку пам'яті

Першокласникам говорити з про Голодомор 1932 - 1933 років досить важко. Та всім нам потрібно пам'ятати ті події! Пам'яті мільйонів українців, вбитих Голодомором, була присвячена виховна година "Засвіти свічку пам'яті"!

02.12.2021

Голодомор 1932 - 1933 років

Голодомор 1932 - 1933 років - страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей.

Учні 2 класу долучились до Всеукраїнської акції "Запали свічку ". Вчитель Ірина Моргун в доступній формі для дітей розповіла про ті події. Маленькі ліцеїсти декламували вірші про хліб, старанно розфарбовували картинки "Хліб - всьому голова ".

Щоб не повторились такі події, ми повинні знати і пам'ятати про них.

Долучайтеся до Всеукраїнської акції "Запали свічку"!

02.12.2021

Голодомор 1932-1933- пам‘ятаємо

В День вшанування пам‘яті жертв голодомору, учні третього класу виготовили власноруч свічки, вшанували хвилиною мовчання жертв голодомору, переглянули змістовну презентацію «Голодомор 1932-1933- пам‘ятаємо», та виготовили незабудку - квітку- символ, яка нагадує нам не забувати жертв, які загинули на території України зимою 1932-1933 років, штучно створеною голодною смертю.

02.12.2021

Безпечна дорога додому

В рамках національного проєкту "Безпечна країна" , 19 листопада учні ліцею візьмуть участь в Єдиному національному уроці на тему "Безпечна дорога додому"

З дітьми 3 класу, вчителем Кімнатною К.В., проведено вікторину, цікаві конкурси щодо володіння ними правилами дорожнього руху. Всі учасники нагороджені призовими медалями "Я знаю ПДР"

Для учнів молодших класів також було організовано перегляд мультфільмів з питань безпеки дорожнього руху

«Бережімо своє здоров’я, дотримуймось всі правил дорожнього руху!»

02.12.2021

День української писемності та мови

Всеукраїнський диктант єдності пишуть щорічно. Дату його проведення обрано не випадково, адже 9 листопада в Україні відзначається важливе національне свято, вперше встановлене у 1997 році: саме сьогодні українці відзначають два свята: День вшанування Нестора Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія - і День української писемності та мови.

Щорічно, у прямому ефірі Українського радіо, транслюють «Диктант національної єдності», який може написати кожен охочий.

З кожним роком кількість учасників мовного флешмобу зростає. Традиційно до написання диктанту долучаються відомі люди, політики, митці, військові, студенти та школярі.

На честь свята, 9 листопада, учні нашого ліцею взяли участь у написанні Всеуктраїнського радіодиктанту національної єдності. Текст прочитав український письменник Юрій Андрухович, а в методичній роботі над диктантом брала участь мовознавець, доктор філологічних наук, професор кафедри української мови Національного університету Києво-Могилянської академії Лариса Масенко.

02.12.2021

Інформаційно-цифрова компетентність

Володіння інформаційно-цифровою компетентністю - одна із важливих навичок сучасного педагога

Під час методично-оперативної наради ліцею, педагогами початкової школи НУШ та адміністрацією закладу було розглянуто проблемні питання з організації та впровадження дистанційного навчання

Вдосконалено навички вчителів щодо використання сучасних цифрових освітніх ресурсів.

02.12.2021

Переводимо годинник

Переводимо годинник.

31 жовтня о 4.00 год. ранку українці переходять на зимовий час.

А це означає, що стрілки годинника треба перевести на одну годину назад.

Відомі факти: у сучасному світі - 239 країн. З них літній час використовують 78, тобто - 32,6% від загальної кількості.

Зміна часу впливає на фізичний стан людини. Адже це перелаштування організму до нового графіку життя. Фахівці стверджують, що переведення годинників значно погіршує здоров‘я людей. Тож кілька тижнів нам доведеться звикати до нового режиму.

Та ми бажаємо всім здоров’я і гарного самопочуття !

31.10.2021

Щорічна традиційна екологічна акція з благоустрою

Щорічна традиційна екологічна акція з благоустрою об‘єднала вкотре колектив ліцею на добру справу

Територія шкільного подвір’я, садочку, прилеглого парку впорядковано дбайливими руками працівників та педагогів

Пропонуємо всім жителям громади долучитися до впорядкування навколишнього середовища

31.10.2021

Розбудовуємо внутрішню систему якості освіти

Розбудовуємо внутрішню систему якості освіти.

В ліцеї відбулося засідання робочої групи з проведення самооцінювання якості освітньої діяльності.

Участь в роботі прийняла директор ліцею Тетяна Штанкевська.

Конструктивно опрацьовані питання з вивчення і оцінювання освітнього середовища.

Велику увагу було приділено створенню в закладі мотивуючого освітнього середовища. Окреслені напрямки подальшої роботи.

27.10.2021

Тиждень української мови у Вікіпедії

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з ГО «Вікімедіа Україна» оголошують Тиждень української мови у Вікіпедії.

Марафон, присвячений Дню української писемності та мови, триватиме до 1 листопада 2021 року. Він має на меті поліпшити чи створити наново понад 200 тематичних статей, тематика яких дотична до української мови. Це можуть бути будь-які матеріали, що стосуються тем виникнення, розвитку, вивчення, досліджень української мови, мовної термінології, законодавства, інституцій, вчених-мовознавців, громадських ініціатив та мовних активістів тощо.

Ростислав Карандєєв, перший заступник Міністра культури та інформаційної політики наголосив, що розвиток українського сегмента Вікіпедії, його наповнення є дуже важливим з огляду на те, що українці при пошуку інформації мають отримувати відповіді на свої запитання, у першу чергу, українською мовою. А також сподівається, що спільні проєкти, які проводить Міністерство з українською вікіпедійною спільнотою, сприятимуть подальшому розвитку української Вікіпедії, утвердженню української мови та україномовного контенту в ній.

Стати учасником Тижня української мови зможе кожен, хто зареєструється у Вікіпедії. Для найактивніших авторів організатори підготували подарунки. Деталі для учасників – за посиланням https://bit.ly/3AwfQYw

27.10.2021

До уваги батьків та учнів 1 – 10 класів

КЗ «Мартівський ліцей»!

З 25 жовтня 2021 року освітній процес в ліцеї відбуватиметься за дистанційною формою навчання в електронних щоденниках на порталі «Нові знання» за посиланням nz.ua. Додаткову інформацію щодо організації освітнього процесу, можна отримати у дирекції закладу та класних керівників.

23.10.2021

Свято Пресвятої Богородиці

З нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України, свята Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва, учні 3 класу стали учасниками цікавого, пізнавального, розважального свята.

Повага до своєї історії та державотворення є невід’ємною складовою освітнього процесу. Діти разом із класним керівником Кімнатною Катериною Василівною вітають всіх зі святом, бажають миру, міцного здоров‘я, щасливого сьогодення і успішного завтра, розквіту нашій Україні!

14.10.2021

День захисників і захисниць Украї́ни

День захисників і захисниць Украї́ни — державне свято України, що відзначається 14 жовтня (водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва).

Започатковано 14 жовтня 2014 року президенським указом з назвою День захисника України. З 2015 року є державним святом і неробочим днем.

14.10.2021

Всеукраїнський урок з профорієнтації «Обери професію своєї мрії»

12 жовтня учні ліцею долучились до Всеукраїнського уроку з профорієнтації «Обери професію своєї мрії».

Профорієнтація – це в першу чергу вибір певного стилю життя, який людина хоче проживати.

На відео уроці були присутні відомі українці: Євген Клопотенко, український шеф-кухар, телеведучий, який входить в топ-50 кухарів світу, Жан Беленюк, Олімпійський чемпіон у Токіо, Ігор Гарбарук – заступник Міністра освіти і науки України, Уляна Пчелкина – чемпіонка світу з кілька-карате, телеведуча, громадський діяч, Анна Різниченко – український кар'єрний радник, яка консультує підлітків з різних країн світі.

У рамках цього освітнього проєкту заплановано вдосконалити професійні навички вчителів з викладання свого предмету в умовах сучасного освітнього простору.

12.10.2021

Дива осіннього лісу

11 жовтня у ліцеї стартувала виставка дитячих ікебан «Дива осіннього лісу»

Різноманітність робіт вразила усіх! Це піднесений світ краси і фантазії, барвистий світ натхненних образів.

Роботи, виконані руками юних майстрів, доводять, що джерело творчості справжніх талантів – невичерпне!

11.10.2021

З Днем вчителя!

Вам, ветерани педагогічної праці!

За розум, за сердечність, доброту,

Талант дарований від Бога,

За почуттів і думки широту сьогодні славимо ми педагога!

За працю, що є подвигом щодня,

Осяяну теплом незмірної душі,

Спасибі Вам сьогодні і завжди,

Найкращі наші, рідні вчителі!!!

Щиро дякуємо Вам, ветерани педагогічної праці, Ви завжди в наших серцях!!! Вітаємо Бойко Ольгу Степанівну, Лимарєва Сергія Петровича, Маренич Валентину Василівну, Маренич Анатолія Михайловича, Маренич Надію Іванівну, Мілещенко Ангеліну Петрівну, Моргун Ольгу Миколаївну, Походенко Галину Василівну, Стожко Наталію Павлівну, Мариневич Ганну Федорівну, Реутову Тетяну Олексіївну, Жадан Василя Олександровича, Калінчик Петра Сергійовича, Лапко Володимира Олександровича, Шевченко Маргариту Василівну з Днем вчителя! Зичимо Вам відчуття повноти і неповторності життя, міцного здоров’я, невичерпних сил, натхнення й радості, бадьорості й оптимізму, вдячності учнів і поваги! Нехай вічною буде дорога до школи, а отже – й до ваших сердець, дорогі наші!

02.10.2021

Спорт – сила, краса, здоров’я

Олімпійський тиждень, спрямований навчити учнів цінувати власне здоров’я, привити звичку бути в постійній руховій активності, залучити дітей до активних занять фізичною культурою та спортом, відбувся!

Протягом тижня, з 6 по 10 вересня, ліцеїсти взяли участь у змаганнях «Веселі та спритні», «Спорт – сила, краса, здоров’я», змаганнях з та міні-футболу, в яких усі бажаючі мали можливість випробувати свої сили, проявити спритність та витривалість.

Також у рамках тижня проведено тематичні години спілкування «Літопис Олімпійських ігор», «Олімпійський рух в Україні», «Олімпійські ігри, сходинки в історію».

20.09.2021

Година спілкування «Подолаємо корона вірус разом»

Година спілкування «Подолаємо корона вірус разом» відбулася в 3 класі.

Діти активно долучилися др створення малюнків, у яких відобразили знання, отримані після перегляду презентаційних матеріалів «Стоп, COVID !”

09.09.2021

ВНАШ – Вільна незалежна асоціація школярів

Стартував новий 2021/2022 навчальний рік, а разом із ним продовжує свою діяльність ВНАШ – Вільна незалежна асоціація школярів.

Президент ліцею Дударєва Аделіна, учениця 10-го класу, заступники президента - лідери учнівського самоврядування: Петрова Альона, учениця 10 класу, Реброва Анна, учениця 8 класу.

Метою діяльності ВНАШ у 2021/2022 навчальному році є «Формування соціально-адаптованої особистості, якій властиві управлінські та лідерські якості. Виховання у молоді свідомого ставлення до своїх обов’язків, поваги до законів держави, набуття певного рівня правових знань».

09.09.2021

1 вересня – День знань

1 вересня – День знань!Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається цікавий, незвіданий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень.

Перші зустрічі із класами педагоги присвятили 30-ій річниці Батьківщини, адже 30 років Незалежності України — привід не лише для святкування й гордості, але й для глибокої змістовної розмови.

01.09.2021

У четвертому класі пройшов урок

«З днем народження, Україно!»

В День знань у четвертому класі пройшов урок «З днем народження, Україно!». Учні разом із класним керівником Макаренко О.С., здійснили захоплюючу мандрівку рідною країною та із задоволенням фотографувалися у виготовленій власноруч фотокомпозиції «Однокласники».

01.09.2021

Перший урок «З Україною в серці»

В День знань в КЗ «Мартівський ліцей» учні повернулися до своєї другої домівки. Це особливе свято, що знаменує початок нових знань, досягнення нових успіхів!

01.09.2021

Серпнева педагогічна рада

31 серпня 2021 року в комунальному закладі «Мартівський ліцей» відбулася педагогічна рада, на якій було обговорено важливість реформ нашої держави, що засвідчують особливу увагу до питань освіти.

31.08.2021

Обласна педагогічна конференція

Обласна педагогічна конференція 26 серпня зібрала освітян Харківщини, окресливши основні завдання, які будуть пріоритетними для освіти України до 2030 року. Директор ліцею Т. Штанкевська, заступник директора з навчально-виховної роботи О. Алексанянц також відвідали захід у складі делегації установ освіти Печенізької громади.

28.08.2021

Навчання тренерів-педагогів та підвищення кваліфікації вчителів

Навчання тренерів-педагогів та підвищення кваліфікації вчителів, які забезпечуватимуть реалізацію нового Державного стандарту базової середньої освіти, пройшли педагоги КЗ «Мартівський ліцей» Кравченко Т.В., Штанкевська Т. В., Гужва Н. М., Уманська Ж.О., Реутова С.А., Колюбаєва О.О. Вчителі взяли активну участь в оволодінні навчальним матеріалом для майбутньої освіти учнів Нової Української Школи 5-6 класів та готові ділитися власними знаннями.

28.08.2021

Святкування Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Дня Незалежності України

З нагоди святкування Дня Державного Прапора та 30-Ї річниці Дня Незалежності України, в КЗ « Мартівський ліцей» 23 серпня 2021 року відбувся урочистий концерт.

27.08.2021

День Державного Прапора та 30-Ї річниці Дня Незалежності України

Шановні діти, батьки, односельці! З нагоди святкування Дня Державного Прапора та 30-Ї річниці Дня Незалежності України, запрошуємо вас на святковий концерт, який відбудеться на подвір‘ї КЗ «Мартівський ліцей» 23 серпня 2021 року о 19.00. У святковій програмі беруть участь учні ліцею, випускники минулих років: Левченко Тетяна, Кімнатна Віталіна, Рябоконь Юлія, Глущенко Марина, Лугова Ангеліна та інші.

27.08.2021

Вручення стипендій почесного громадянина

Стипендії почесного громадянина м. Харкова та Харківської області, відомого мецената, підприємця Олександра Владиленовича Ярославського вдруге вручено 28 учням Комунального закладу «Мартівський ліцей» 14 серпня в День села Мартове.

Вручення стипендій започатковано в рамках програми розвитку освіти «Новий простір Печеніжчини на 2021 рік», затвердженої рішенням ІІІ сесії VIII скликання Печенізької селищної ради.

На святі Печенізький селищний голова Олександр Гусаров вручив сертифікати на отриманння стипендій за підсумками квітня - травня 2020/2021 н.р.

Вручення стипендій передбачає в собі стимулювання інтелектуального, творчого та фізичного розвитку учнів, їх матеріального заохочення та соціальної підтримки.

Учні ліцею стали переможцями всеукраїнського національно-патріотичного конкурсу «Ми - патріоти України», всеукраїнського конкурсу «Година Землі», дистанційного міжнародного багато жанрового фестивалю конкурсу «Самоцвіти-кольорові слова», обласного відкритого фестивалю дитячої та художньої творчості «Таланти ІІІ тисячолітття», інтернет олімпіад з хімії, біології, правознавства.

Нагороди отримали найкращі: Ведмедєва Ніка, Глущенко Ульяна, Кравченко Мирослава, Скорик Ярослав, Глазков Ігор, Штанкевська Єва, Чудик Ангеліна, Кімнатний Тимофій, Піддубний Михайло, Галкін Роман, Реутова Дарина, Донник Ельвіра, Черняєва Дар’я, Чуприна Сергій, Нестеренко Максим, Катречко Данііл, Левченко Ярослав, Реброва Анна, Теперик Софія, Муравльова Анна, Морева Дар’я, Петрова Альона, Дударєва Аделіна, Улейко Максим, Дугінова Руслана, Реброва Ярослава, Левченко Кіріл, Моргун Мілана, Панченко Єлизавета.

Вітаємо учнів, педагогів та батьків, бажаємо подальших успіхів і перемог! Нехай невичерпним буде натхнення навчатись і навчати! Бажаємо всім міцного здоров’я, взаємодії, сил, енергії, світлих мрій і сподівань!

27.08.2021

День села

Шановні односельці, дорогі діти, батьки!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди нашого свята — Дня села, яке відзначають усі його жителі різних поколінь, котрі в ньому народилися, виросли, працюють, знаходяться на заслуженому відпочинку, всіх, для кого наше село стало рідним!

У такий особливий день бажаємо всім суспільної злагоди та взаємоповаги, щоденної радості, відмінного здоров’я, ладного господарства, високих врожаїв, тепла і затишку в оселях! Нехай усі починання є успішними!

Зичимо, аби щастя ніколи не оминало ваші домівки, а прагнення зробити село кращим - згуртовувало та примножило взаєморозуміння між усіма жителями!


«Моє рідне село – світ дитинства чарівний,

Де каштан білим цвітом, безкраї поля.

Кожен спогад про тебе такий неймовірний,

Кожна думка про тебе солодка й гірка.

Моє рідне село – солов’їнії ночі,

Чебреців і акацій духмяний нектар…

Усе те, що забути не можу й не хочу

Це – життя мого частка, Божественний дар!»


Любіть свою маленьку неповторну Батьківщину! Зі святом!

27.08.2021

Свято випуску учнів 4 класу

Свято випуску учнів 4 класу стало фінальним акордом у підведенні підсумків початкової освіти молодших школярів КЗ «Мартівський ліцей»;

всі десять випускників успішно закінчили 4 клас;

на святі були присутні вчителі, батьки, родини учнів;

Галкін Роман, Кімнатний Ілля, Чудик Ангеліна, Штанкевська Єва нагороджені похвальними листами за відмінні успіхи у навчанні;

подяки та вітання лунали для першого вчителя Петренко Віри Василівни;

випускників з успішним завершенням початкової освіти привітала директор ліцею Тетяна Штанкевська;

квіти, відео сюжети, пісні, вірші, відео спогади, фото, подяки від батьків, подарунки і щемливі у серці відчуття - незабутня атмосфера, що панувала в урочисті хвилини святкового дня.

29.06.2021

Вручення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти

Шістнадцяте урочисте засідання педагогічної ради, яке відбулося 11 червня 2021 року, ознаменувалося офіційним врученням свідоцтв про здобуття базової середньої освіти.

Випускниками 9-го класу у 2021 році стали: Баканова Ярослава, Дударєва Аделіна,Єрмоц Денис, Петрова Альона, Чугай Анна.

Ось і промайнули 9 років, вони були сповнені дружби і переживань, успіхів і поразок. Та ліцеїсти подолали всі труднощі й отримали кожен свій перший в житті документ про освіту.

Вітаємо вас, віримо, що ви реалізуєте власні здібності, таланти, будете гідними творцями свого життя!

Бажаємо впевненості у власних силах, невичерпного завзяття і невпинної жаги до знань!

21.06.2021

Свято Останнього дзвоника!

Дорогі діти, шановні батьки, педагоги! Від щирого серця вітаємо всіх вас зі святом Останнього дзвоника!

04.06.2021

Міжнародний день захисту дітей

Нехай дитинство буде яскравим, захоплюючим, сповненим любові, ласки та добра!

Щороку, 1 червня, в Україні відзначається свято маленьких громадян нашої країни - Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги - батьків, вихователів, учителів, наставників.

Саме заради здійснення всіх дитячих мрій, заради їхнього щастя, дорослі готові долати всі перешкоди та труднощі.

У цей святковий день, у 2 класі для здобувачів освіти був проведений захід «Щаслива дитина - щаслива родина». В рамках проведення заходу діти переглянули презентацію про історію виникнення свята, обговорювали з вчителем важливість захисту прав дитини у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного та духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадянського походження та виготовили квіточки «Я маю право...».

Наприкінці заходу учні охоче намалювали малюнки присвячені усім діткам на планеті.

Нехай дитинство буде яскравим, захоплюючим, сповненим любові, ласки та добра!

04.06.2021

Міжнародний день захисту дітей

Міжнародний день захисту дітей в Україні відзначають щорічно 1 червня. Сім’я і дитина – це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру. Учні КЗ «Мартівський ліцей» долучилися сьогодні до районного святкування Дня захисту дітей, отримали заохочувальні призи.

Любі діти, ви - майбутнє нашої держави, яке формується у сьогоденні. Тож наполегливо оволодівайте знаннями, творчо мисліть, розвивайте свої здібності, таланти, щоб стати гідними громадянами своєї держави!

04.06.2021

Святкування Дня Європи

Учні разом з педагогами КЗ «Мартівський ліцей» долучилися до святкування Дня Європи: було проведено вікторину «Україна – серце Європи»; учні 1-3 класів виготовляли інформаційний лепбук «Чудеса Європейського світу»; відбувся круглий стіл «Співпраця між Україною та ЄС» для учнів 5-7 класів; класні керівники провели виховні години з роз’ясненням сутності та ролі Європейського Союзу, європейського вибору України, розвитку співпраці між Україною та ЄС. Дякуємо всім за активну участь!

14.05.2021

Здорова нація - міцна нація

Добре відомо, що спорт – це не тільки гарний спосіб вдосконалити власні фізичні якості, але і з користю провести час, особливо, коли мова йде про дозвілля. Напередодні Дня сімʼї, вчителем фізичної культури було організовано спортивні змагання «Здорова нація - міцна нація» для учнів 7-9 класів. Змагання об’єднали дітей у єдиному прагненні отримати перемогу!

13.05.2021

Весняний букет для мами

У рамках проведення родинного тижня, до Дня Матері, у ліцеї вчителем трудового навчання було проведено майстер-клас «Весняний букет для мами» для учнів 5-6 класів. «Дитячі букетики» точно не залишать байдужим жодне материнське серце!

13.05.2021

Організація ефективної взаємодії в умовах інклюзивної середовища

У ліцеї, з дотриманням карантинних вимог до проведення заходів, проведено методичну оперативку на тему "Організація ефективної взаємодії в умовах інклюзивної середовища", на якій педагогами, асистентами вчителів, адміністрацією закладу було розглянуто ряд питань з особливостей організаціі навчання в інклюзивних класах, з вирішення проблемних ситуацій, що виникають в освітньому процесі, а також приділено належну увагу формам роботи з батьками в цьому напрямку.

22.04.2021

VI Всеукраїнського національно-патріотичного конкурсу «Ми – патріоти України»

Вітаємо переможців VI Всеукраїнського національно-патріотичного конкурсу «Ми – патріоти України»: І місце – Муравльову Анну, Мореву Дарʼю; ІІ місце – Кравченко Даніїла, Левченка Ярослава, Нестеренка Максима, Реутову Даріну, Селіну Богдану; ІІІ місце – Катречка Даніїла, Заіку Павла, Кириленка Івана, Сокола Дмитра та вчителя історії, наставника учнів Реутову С. А. Для нашої країни вкрай важливі такі проєкти, які піднімають рівень обізнаності суспільства з питань громадянської освіти. Завдяки таким заходам, культурний простір України збагачується новими іменами, досягненнями молодих інтелектуалів та дитячими успіхами. Бажаємо нашим учням впевненості, нових досягнень та відчуття потреби отримувати нові високі результати в освітній діяльності!

20.04.2021

SOS вернісаж, або друге життя відходів

З метою підвищення рівня екологічної культури населення, формування в учнівської молоді небайдужого ставлення до довкілля, привернення уваги громадськості до проблем побутових відходів, Комунальним закладом «Харківський обласний палац дитячої та юнацької творчості» проводиться виставка-акція «SOS вернісаж, або друге життя відходів». Активними учасниками акції стали наші юні ліцеїсти. На фото представлені роботи, виконані з побутових відходів.

12.04.2021

До уваги батьків та учнів КЗ «Мартівський ліцей»!

До уваги батьків та учнів КЗ «Мартівський ліцей»! Навчання учнів на дистанційній формі продовжено! Всім закладам загальної середньої освіти Печенізької селищної ради рекомендовано забезпечити організацію дистанційної форми навчання для здобувачів освіти 1-11-х класів відповідно до протокольного рішення засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Печенізької селищної ради № 2 від 10.04.2021 року у звʼязку із встановленням «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

12.04.2021

За чисте довкілля

В ході проведення акції з благоустрою «За чисте довкілля» станом на 2 квітня педагогічний та трудовий колективи КЗ «Мартівський ліцей» доглянули та прибрали територію біля храму, дві місцеві зупинки громадського транспорту, здійснили висадження 20-ти ялинок на подвірʼї ліцею. Тож закликаємо всіх підтримувати екологічну чистоту довкілля і надалі! Дякуємо учасникам за плідну і корисну працю!

02.04.2021

Про перехід на дистанційну форму навчання

Шановні батьки та учні!

Повідомляємо, що відповідно до наказу відділу освіти, молоді та спорту Печенізької селищної ради від 18.03.2021 року №35 «Про перехід закладів загальної середньої освіти Печенізької селищної ради на дистанційну форму навчання», наказу Комунального закладу «Мартівський ліцей Печенізької селищної ради Харківської області» від 25.03.2021 року № 29 "Про перехід на дистанційну форму навчання" з 29 березня тимчасово запроваджено дистанційне навчання для учнів 5-10 класів. Учні 1-4 класів навчаються за очною (денною) формою навчання. Заняття будуть проводитися у дистанційному режимі згідно з основним розкладом на електронному щоденнику освітнього порталу «Нові знання». Уроки починаються о 08.30 і проводяться згідно з графіком дзвінків.

З повагою, адміністрація ліцею.

25.03.2021

Шкільне телевізійне відео

Вітаємо з перемогою творчий колектив проєкту «Шкільне телевізійне відео» КЗ «Мартівський ліцей» в обласному конкурсі відеопривітань до Дня Соборності України, який був проведений Комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради серед 390 учасників. Ми впевнені, що досвід участі в цьому конкурсі учнів ліцею багато чому навчив і вкотре запевнив, що вчитися, дізнаватися новому, бути соціально-активними потрібно! Тож бажаємо подальших успіхів, натхнення, творчості та ініціативності на шляху до подальшого розвитку проєкту "Шкільного телевізійного відео" ліцею.

24.03.2021

Ми - патріоти України!

Україна — наша Батьківщина, і хочеться знати про неї якнайбільше, бути істинними патріотами. Які ж ми будемо патріоти, якщо не розумітимемо, в чому наші досягнення, здобутки та переваги в порівнянні з іншими народами? Жага до знань - це закономірне прагнення, адже людині властиве бажання отримувати нову інформацію, розвиватись, в результаті чого виховується шанобливе ставлення до історії, мови, літератури, географії , культури тощо. З метою ознайомлення молодого покоління українців з величною історією Батьківщини, учні ліцею разом з вчителем історії Реутовою С.А., долучились до національно-патріотичного конкурсу «Ми - патріоти України!», який відбувся 16 березня у режимі реального часу з використанням мережі Інтернет. Приєднатися до національно-патріотичного конкурсу – це знакова подія на шляху кожного учасника, тож побажаємо їм успіху та волі до перемоги!

17.03.2021

Вивчай і пізнавай свій рідний край

Нема в людини місця дорожчого ніж те, де вона народилася, землі, на якій зросла. Рідний край - це твоя Батьківщина, твій рідний дім, де живеш ти твоя сім'я. Щоб по справжньому любити рідний край, його слід добре вивчати і знати. На уроці "Україна - єдина країна", в рамках вивчення теми "Вивчай і пізнавай свій рідний край", учні 3 і 4 класу відвідали храм Різдва Пресвятої Богородиці.

17.03.2021

Тарасовими стежками

Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його творчість, краще осягнути минуле і зрозуміти сучасне. Традиційні «шевченківські дні» у ліцеї добігають кінця, тому настав час підвести підсумки тижня. Кращому сприйняттю особистості митця сприяв літературний квест «Тарасовими стежками». Його учасниками стали учні 5, 6 і 7 класів. Команди довели, що звертаючись до Кобзаря, вони мудрішають, духовно зростають. Написані здобувачами освіти ілюстрації до творів Шевченка, захопили своєю неординарністю, аурою натхнення. Цікава інсценізація про життя поета показала, що Тарас Шевченко для кожного українця є символом незламності духу, патріотизму і щирої любові до України!

12.03.2021

Дзвенять Кобзареві струни

З метою популяризації творчої спадщини Кобзаря, у 4 класі була проведена виховна година «Дзвенять Кобзареві струни». Виховний захід мав на меті показати значимість постаті Шевченка для людства, показати актуальність його творів та звʼязок із сьогоденням. Під час проведення виховної години учні декламували вірші, ближче познайомились із життям і творчістю поета, створювали ілюстрації до поетичних рядків. Родзинкою уроку стало створення лепбука «Т.Г. Шевченко».

12.03.2021

Змаганнях з баскетболу (стрітболу)

Щиро вітаємо наших юнаків - команду учнів 8-го класу, та їх наставника - вчителя фізичної культури Чудика С.В., з ІІ призовим місцем у змаганнях з баскетболу (стрітболу) серед учнів 8-9 класів закладів загальної середньої освіти Печенізької селищної ради, які відбулися 11 березня 2021 року на базі КЗ "Печенізький ліцей ім. Г. Семирадського". Нехай ця перемога буде у вашому житті не останньою, а лише однією з багатьох. Щастя, удачі, нових звершень!

11.03.2021

Шевченківський тиждень

Шевченківський тиждень, який розпочався в ліцеї 9 березня, є важливим у справі виховання патріотичності серед підростаючого покоління. Учні мають знати імена, які з гордістю вимовляє все людство, до них належить і ім’я великого українського поета Тараса Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. І сьогодні, в нашому ліцеї, ми сміливо наслідуємо його через ряд культурно-освітніх заходів, які проходять у рамках Шевченківського тижня: виставку малюнків за творчістю Кобзаря від учнів 2-7 класів, створення Шевченківського лепбуку у 4 класі.

11.03.2021

Міжнародний День рідної мови

Мова є душею нації, це - одне з найцінніших надбань, які створили і залишили наші предки. 21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято, яке почало писати свою історію на сторінках України з 1999 року і стало традиційним в нашому ліцеї з 2019 року. До урочистого заходу «Краща мова єднання – це українська», який відбувся втретє, 19 лютого, долучилася вся шкільна родина КЗ «Мартівський ліцей». Цікаве змістовне свято, насичене музичними дарунками, літературними віршами, інтелектуальними мовними конкурсами, в яких учні брали активну участь, завершилося танцювальною програмою. На протязі дня, у ліцеї панувала дружелюбна, святкова атмосфера та гарний настрій!

19.02.2021

День Святого Валентина "Пан та Панна"

День закоханих - це свято сповнене приємних сюрпризів, неочікуваних миттєвостей, недарма його відзначають напередодні весни - пори року, коли почуття прокидаються разом із природою.

У КЗ "Мартівський ліцей", 12 лютого, на душі було тепло як ніколи, а повітря заполонили відчуття романтики і щастя, адже цікаво та активно пройшов захід до Дня Святого Валентина "Пан та Панна". Для ліцеїстів свято було проведено у вигляді конкурсів для пар, в яких вони могли показати свою ерудицію, артистизм і креативність. Прикрашений хол закладу, вже при вході задавав всім піднесеного настрою. Романтичності святу додали також вокальні номери та відео зображення. Також для здобувачів освіти працювала "Скриня закоханих сердець" - кожен мав змогу опустити листа з привітанням або валентинку, а амурчики із задоволенням передавали їх адресатам.

Вітаємо всіх із Днем Закоханих! Кохайте і будьте коханими!

А на додаток наші фото і відео зі святкувань.

12.02.2021

Вода є життя

До участі у Всеукраїнському онлайн-конкурсі з хімії «Вода є життя», організованого освітнім проектом «На урок», долучилися учні 7-9 класів КЗ "Мартівський ліцей", і вже отримали свої перші нагороди! Дякуємо освітньому проекту, який дає змогу всім отримувати якісні знання, що виходять за рамки шкільної програми у цікавому і незвичайному форматі! Вітаємо переможців Дударєву Аделіну, Скорика Радіона, Муравльову Анну, Константинова Данила, Петрову Альону, Улейка Максима та вчителя хімії Величко Н.М. за підготовку учнів!

12.02.2021

Разом для найкращого Інтернету!

Сьогодні, 9 лютого, під гаслом «Разом для найкращого Інтернету!» учні та педагоги КЗ «Мартівський ліцей» долучились до відзначення Дня безпечного Інтернету (Safer Internet Daу) конференції, онлайн-вікторини, тренінги, створення малюнків... Цифрове середовище створює унікальні можливості, але водночас, супроводжується й ризиками дотримання прав людини. Особливо вразливими до ризиків є діти. День безпечного Інтернету покликаний на створення безпечної мережі, де кожен з нас може використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо. Тож закликаємо і вас долучитися до створення цього безпечного дня в Україні!

#SID2021#SaferInternetDay#ДеньБезпечногоІнтернету

10.02.2021

Педагоги долучаються до курсів від EdEra приурочених Дню безпечного Інтернету

Інколи Інтернет може здаватися страшним місцем — постійно зустрічаються маніпуляції, фейки, цькування та загальний негатив. Ми віримо, що варто вчитися правильно працювати в мережі та розвивати навички медіаграмотності й фактчекінгу. Педагоги КЗ «Мартівський ліцей» долучаються до курсів від EdEra, приурочених Дню безпечного Інтернету, які допоможуть зробити цифрове середовище справді безпечним! Закликаємо приєднатися і пройти курси разом із нами: Very Verified: онлайн-курс із медіа грамотності Фактчек: довіряй-перевіряй Про кібербулінг для підлітків EdEra для активних освітян, які хочуть дізнаватися про тренди в освіті, готові впроваджувати інновації!

03.02.2021

Причини масового знищення населення України у роки Другої світової війни

26 січня 2021 року вчитель історії КЗ «Мартівський ліцей» Реутова С.А. провела тематичний захід для учнів 9-10-х класів : «Причини масового знищення населення України у роки Другої світової війни» до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту. Цей день в людській пам'яті закарбувався надовго.

У цей день ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися! Будемо пам’ятати…

26.01.2021

Затверджено профстандарт педагога

Якими компетентностями має володіти вчитель: затверджено профстандарт педагога

Наказом Мінекономіки № 2736 від 23.12.2020 року, затверджено професійний стандарт за професіями «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти», «Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста)».

Професійний стандарт вчителя внесено до Реєстру професійних стандартів.

Професійний стандарт втілює сучасний підхід до визначення переліку та опису загальних і професійних компетентностей вчителя.

До загальних компетентностей увійшли громадянська, соціальна, культурна, лідерська та підприємницька.

До переліку професійних компетентностей увійшли:и:

  • мовно-комунікативна;

  • предметно-методична;

  • інформаційно-цифрова;

  • психологічна;

  • емоційно-етична;

  • педагогічне партнерство;

  • інклюзивна;

  • здоров’язбережувальна;

  • проєктувальна;

  • прогностична;

  • організаційна;

  • оцінювально-аналітична;

  • інноваційна;

  • рефлексивна;

  • здатність до навчання впродовж життя.

Документ також містить опис професійних компетентностей вчителя в розподілі за кваліфікаційними категоріями – спеціаліст, спеціаліст другої категорії, спеціаліст першої категорії, спеціаліст вищої категорії.

Професійний стандарт розроблено МОН спільно з Українським інститутом розвитку освіти за участі вчителів і директорів шкіл, фахівців, які здійснюють підготовку вчителів, підвищення їхньої кваліфікації та проводять сертифікацію вчителів, а також за підтримки проєктів «Навчаємось разом» і «Професійний стандарт вчителя нового покоління і кращі НУШ технології: у взаємодії між академічними спільнотами університетів і вчителями-практиками».

Професійний стандарт погоджено Національною академією педагогічних наук України та Профспілкою працівників освіти і науки України. У зв'язку із затвердженням нового професійного стандарту вчителя планується визнати таким, що втратив чинність, професійний стандарт «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти» 2018 року.

11.01.2021